Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigheden in Malaga » Musea in Malaga » Museo De Artes Populares in Malaga


Museo De Artes Populares - Malaga

Museum 'Artes y costumbres populares in Malaga - Hier kun je zien hoe de stad Málaga eruit zag in 19de eeuw.Museo de Artes Populares in Malaga

Dit leuke 17de eeuwse voormalige koetshuis ligt midden in het centrum van Málaga. Museum 'Artes y costumbres populares in Malaga is ingedeeld in 19 kamers, hier kun je vooral zien hoe het stedelijke en landelijke leven er in de 19e eeuw uitzag in de provincie Málaga. Het is een vrij klein museum maar is vol van fascinerende exposities en informatie over de lokale geschiedenis en gewoonten.

Het museum bevindt zich in een door de architect Enrique Atencio gerestaureerde herberg uit de 17e eeuw. Het museum ligt in het historische centrum in het ‘Mesón de la Victoria’ en vlakbij de Guadalmedina rivier. Er is ook een prachtig patio, hier kan je heerlijk genieten van de tropische planten en de zon. In dit museum vind je vele voorwerpen uit het dagelijks leven van vroegere dagen waarbij landbouw en visserij de boventoon voeren.

Complete woningen zijn nagebouwd zoals de woonkamer en de slaapkamer om te laten zien hoe de mensen vroeger leefden. Er is ook een leuke collectie traditionele klederdracht en kostuums vanaf het einde van de 19 eeuw tot aan het begin van de vorige eeuw.

Hier kun je ook twee schilderijen bewonderen van Anita Delgado die vooral bekend is omwille van haar bewogen leven met de maharadja Jagatjit Singh van India.