Home » Bezienswaardigheden in Málaga » Musea in Málaga » Málaga-stadion - Museum van Málaga CF


Málaga voetbalstadionMálaga stadion tour & Museum van Málaga CF

Málaga Club de Fútbol oppgericht in 1904, Sinds 1941 speelt F.C.Málaga hier in het in het voetbalstadion   "La Rosaleda" haar thuis wedstrijden. Dit stadion ligt aan de noordelijke kant van Málaga. En bied plaats aan 30.000 personen en ligt een hal uurtje lopen of 10 minuten met de bus vanaf het centrum van Málaga.

In 1982 behoorde het stadion Rosaleda, tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in Spanje, tot één van de stadions waar voorronde wedstrijden werden gespeeld.

Tot 1921 werden de wedstrijden vlakbij Baños del Carmen gespeeld. Onder de naam Club Deportivo Málaga, is uiteindelijk het nieuwe voetbal stadion "Estadio La Rosaleda" in gebruik genomen.

 

De stadiontour

In het museum van Málaga CF is veel te zien over de geschiedenis van de club. Hier kun je een goed beeld vormen van hoe de F.C.Málaga is ontstaan. Er zijn foto’s en en videofragmenten van wedstrijden waarin (oud) spelers en trainers van de voetbalclub voorbij komen.

 

Museumtoer door het stadion
Hier kun je veel zien over de geschiedenis van Málaga F.C. en welke namen de voetbalclub nog meer gehad heeft en hoe de voetbalclub ontstaan is. Hier hangen de wanden natuurlijk vol met foto's van oud spelers waaronder ook enkele nederlandse spelers. Je ziet video's van wedstrijden met  bekende spelers en trainers van Málaga F.C.

Tijdens deze tour kom je in de persruimte, normaal zitten hier de voetballers en trainers hun verhaaltje te vertellen. Je loopt door de catacomben, je komt in de kleedkamer en in de dug-out , dan zie je wat trainer en reservespelers te zien krijgen als ze daar zitten of staan.

Lopen
Het stadion ligt op een half uur lopen - ongeveer 2 kilometer.

Vanaf Bushalte Alameda Principal:
    - bus 17 naar la Palma (halte Avenida. Dr. Marañón)
    - bus 26 naar Alegría de la Huerta (halte Rosario Pino)
    - bus 2 naar Ciudad Jardín (halte Jorge Silvela)
   
Het is ongeveer 10 minuten met de bus.

Je kunt ook een keer een training bijwonen van Málaga CF die meestal plaats vinden in het Estadio Ciudad de Málaga.

MÁLAGA CLUB DE FÚTBOL, SAD

 

Openingstijden:

10.30 uur – 20.30 uur
Zondags gesloten
 
Entree: 
volwassenen: €10,-  onder 18 jaar: €5,-

Adres:
Paseo Martiricos,
29011 Málaga
 
Tel.:
+34 952 10 44 88
+34 952 61 37 37

Website:

E-mail :
museo@malagacf.es