Home » Bezienswaardigeden in Málaga »  Pleinen in Málaga » Plaza de Uncibay - gezellige plein in Málaga


Plaza de Uncibay - Plein in Málaga

Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het historisch centrum van Málaga. Dit plein ligt midden in het historisch centrum van Málaga met een mooi deel en een minder mooi deel.Midden in het uitgaansgebied

Plaza de Uncibay ligt midden in het oude centrum van Málaga en heeft zijn naam te danken aan Ferdinand Uncibay, een kapitein van adel die samen met het leger van de Katholieke Koningen Malaga veroverde. Rond Plaza de Uncibay ligt het uitgaans gebied van Málaga. Hier tref je in de omgeving veel discotheken, bars en clubs.

Het is helaas niet het mooiste plein van Málaga. Zeker als je kant van de gebouwen met de pizza centrale, sushibar en shoarma zaak bekijkt.

Het gezellige deel van het plein

Het is wel een gezellig plein als je de andere kant van het plein neemt. Hier staan verschillende gebouwen in neo-rationalistische stijl.

Na de siësta om vijf uur tref je veel oudere buurtbewoners bij cafetería Doña Mariquita. Hier wordt de koffie nog in een glas ingeschonken en kunnen de buurtbewoners eventjes lekker bijpraten.

Twee goede tapasbars

Ook cerveceria Los Gatos of Madeinterranea zijn zeker een bezoek waard. Cerveceria Los Gatos heeft heerlijke canapés zeker het proberen waard en deze tapas en bierbar is een van de beste van Malaga. Het is natuurlijk ook lekker dat je bij elk drankje een tapa krijgt. Ook in Madeinterranea kun je genieten van een heerlijke hapjes en drankjes. In de zomermaanden is het hier heerlijk koel omdat het gehele plein in de schaduw ligt.