Home » Bezienswaardigeden in Málaga »  Pleinen in Málaga » Plaza de Uncibay - gezellige plein in Málaga


Plaza de Uncibay - Plein in Málaga

Pleinen in Málaga - Plaza de Uncibay - Ontdek Málaga met informatie van het plein Plaza de Uncibay

 

Plein "Plaza de Uncibay" in Málaga
Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het historisch centrum van Málaga. Dan Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen zoals: Plaza de Uncibay.Plaza de Uncibay ligt midden in het historisch centrum van Málaga en heeft zijn naam te danken aan Ferdinand Uncibay, een kapitein van adel die samen met het leger van de Katholieke Koningen Malaga veroverde.
Rond Plaza de Uncibay ligt het uitgaans gebied van Málaga. Hier tref je in de omgeving veel discotheken, bars en clubs.


Het is niet het mooiste plein van Málaga zeker als je kant van het grote lelijke gebouw met de pizza centrale, sushibar en shoarma zaak bekijkt maar dit gedeelte moet je gewoon vergeten en zeker niet heen kijken.

Maar het is wel een gezellig plein als je de andere kant van het plein in ogenschauw neemt. Hier staan verschillende gebouwen in neo-rationalistische stijl.

Na de siësta om vijf uur tref je veel oudere buurtbewoners bij cafetería Doña Mariquita. Hier wordt de koffie nog in een glas ingeschenkt en kunnen de buurtbewoners eventjes lekker bijpraten.

Ook cerveceria Los Gatos of Madeinterranea zijn zeker een bezoek waard. Cerveceria Los Gatos heeft heerlijke canapés zeker het proberen waard en deze tapas en bierbar is een van de beste van Malaga. Het is natuurlijk ook lekker dat je bij elk drankje een tapa krijgt. Ook in Madeinterranea kun je genieten van een heerlijke hapjes en drankjes. In de zomermaanden is het hier heerlijk koel omdat het gehele plein in de schaduw ligt.