Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Home » Bezienswaardigeden in Málaga » Pleinen in Málaga »  Plaza de la Constitución


Plaza de la Constitución - Plein in Málaga

Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het oude centrum van Málaga. Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen zoals plaza de la Constitución. Plaza de la Constitución wordt ook wel het vierstraten plein genoemd en het is zeker een van de mooiste pleinen van Málaga.Een plein vol van gezelligheid

Op plaza de la Constitución vinden ook veel manifestaties plaats en bij  evenementen zoals Semana Santa of Feria de Málaga is Plaza de la Constitución een centraal punt van de festiviteiten.

Ook in de kersttijd en oud en nieuw is dit de centrale plaats waar de Málagueños graag samen komen. Midden op plaza de la Constitución staat dan een prachtig grote verlichte kerstboom, en tijdens oud en nieuwjaar vinden hier vaak gezellige  optredens plaats.

Aan het einde van Calle Marqués de Larios

Aan het Plaza de la constitucion was tot 1869 de gemeenteraad van Málaga gevestigd. Hier was ook een klooster en een gevangenis. Nu vind je er vooral winkels. Op dit plein vind je ook  het al over honderd jaar oude Café Central en Café La Canasta. Ook zit er een Nespresso winkel.

Café Central

Dit Cafe is al 100 jaar gevestigd aan Plaza de la Constitución en vooral bekend bij de Malagueños. Hier heeft een vroegere eigenaar een bijzondere manier van een koffie bestellen geintroduceerd.

Café La Canasta

Als je met de trap bij La Canasta naar boven loopt vind je hier een klein balkon met 3 tafeltjes wat plaats biedt aan totaal 6 personen. Vanaf het balkon heb je een prachtig uitzicht over Plaza de la Constitución en je kunt er gelijktijdig een lekker kopje koffie drinken en probeer één van de vele lekkere broodjes en andere lekkernijen die La Canasta te bieden heeft.

De oude kranten

Op Plaza de la Constitucion direct voor de ingang van Panaderia La Canasta liggen ook de verschillende krantenartikelen in grote platen gegoten die zijn geschreven in 1978 toen de Spaanse grondwet werd aangenomen.