Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » De wijk La Victoria Málaga


De wijk La Victoria

De wijk La Victoria kun je bereiken via calle Compás de la Victoria die gaat vanaf Plaza de la Merced. Deze historische wijk ligt aan de voet van de berg Gibralfaro. De wijk La Victoria is zeker geen toeristische wijk, maar als je de stad Málaga beter wilt leren kennen dan is het zeker de moeite waard om er eens door heen te lopen of te fietsen.Vanaf het midden van de negentiende jaar honderd werd La Victoria de wijk van de kleine bourgeoisie.: Kleermakers, was- en strijkwinkels, kleine winkeltjes en administratieve medewerkers vestigden zich in de wijk.

Basiliek de La Victoria

De wijk La Victoria heeft zijn naam te danken aan Basiliek Santuario de la Victoria, ofwel "basiliek van de overwinning". Ten noorden van het historische centrum ligt de kerk "Santuario de la Virgen de la Victoria’. Deze kerk heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden zoals de crypte van de graven van Buenavista en het beeld van ‘la Virgen de la Victoria’. Je vind deze kerk als je de calle Compás de la Victoria in loopt, die gaat vanaf Plaza de la Merced. Vanaf hieruit werden in 1487 de Moren uit Málaga verdreven.

Aan het einde van 17e eeuw werd op initiatief van de graaf van Buenavista op deze plek begonnen met de bouw van de basiliek in barokstijl. In het jaar 1700 was de basiliek gereed. Je kunt hier zowel de kerk als de crypte van Buenavista onder de Baseliek bezoeken


Capilla de kalle Agua

Iets voor Plaza de la Victoria, op de hoek van Calle Agua en Calle Victoria staat een kleine kapel; 'Capilla de calle Agua'. Bij dit kleine barocke kapelletje staan ook 'Nuestro Padre Jesús del Rescate en María Santísima de Gracia'. De standbeelden zijn gemaakt door de beeldhouwer van Sevilla Castillo Lastrucci. De originele beelden zijn in de Burgeroorlog verloren gegaan.

Capilla de calle Agua is in 1897,1938 , 1981 en 2002 gerestaureerd. De kapel uit 1800 is als Andalusisch Culturele erfgoed geregistreerd.


Iglesia de San Lázaro

La iglesia de San Lázaro - Dit klein kerkje werd gebouwd in 1491, je vind dit kerkje tegenover "Jardín de los Monos"

Aanvankelijk als kapel van een hospitaal, dat bedoeld was om melaatsen te genezen. Het hospitaal bestaat niet meer, maar de kapel is blijven staan. De kapel is gebouwd in de Mudejar stijl. Sinds 1711 is de kapel de zetel van het Sacramentale Broederschap van Onze Vader Jezus van de Stappen van Monte Calvario en Maria Santísima del Rocío,  bekend als de 'Bruid van Malaga'. De laatste werd later toegevoegd en werd bekend  als Cofradia del Rocio. Ook de crypte van San Lázaro bestaat nog.


Graffiti

In de De wijk Lagunillas en de Soho wijk vind je veel van deze kleurrijke graffitis maar hier in de wijk La Victoria kun je ook van deze kleurrijke graffiti genieten. Loop maar eens vanaf Plaza de la Merced de straat naast het geboortehuis van Picasso in.Plaza de la Victoria en Jardín de los Monos

Aan het einde van calle Victoria ligt Plaza de la Victoria. Midden in dit kleine pleintje is een gezellig klein parkje met een aantal mooie beeldhouwwerken van kinderen in brons en steen. De beelden zijn in 1962 gemaakt door de kunstenaar Mario Amaya. De Malagueños noemen dit parkje ook wel Jardín de los Monos (tuin van de apen). Vroeger kon je hier inderdaad aapjes kijken. Maar in de zestiger jaren is dit parkje gerenoveerd en heeft man het apenkooitje verwijdert. Zoals je kunt zien wordt het park in het voorjaar door de bloeiende jacarandas pas echt mooi..


Vanaf Monte Calvario heb je een mooi uitzicht

Loop vanaf de Basaliek calle Amargura in. Langs het wandelpad naar boven staan kruizen en liggen stenen. Deze stenen en kruizen symboliseren de kruisweg naar Golgota welke elke goede vrijdag s' morgens in alle vroegte begint. De deelnemers van deze kruisroute dragen veertien stenen die de zonden symboliseren. De kruisen symboliseren de kwijtschelding van deze zonden.

Boven op de Monte Calvario staat een kerkje "Capilla del Monte Calvario". Dit kerkje is gesloten. Er staat sinds 1941 het beeld van Virgen del Monte Calvario die tijdens processies op haar grote troon door de broederschap van Monte Calvario door de straten van Victoria wordt gedragen.