Home » Bezienswaardigheden Malaga » Kerken In Málaga » Iglesia de Los Mártires - Málaga


Iglesia de Los Mártires - Kerken in Málaga

Iglesia de Los Mártires in Málaga - Málaga bezienswaardigheden met tips en informatie van de kerkIglesia de Los Mártires


Een beetje  verscholen achter de winkelstraat staat op Plaza de los Mártires, de kerk Iglesia de Los Santos Mártires, één van de oudste kerken van Málaga. Deze kerk stamt uit het einde van de vijftiende eeuw, de tijd van de Katholieke monarchen. De kerk is oorspronkelijk opgedragen voor de martelaren van Málaga. De kerk Iglesia de Los Santos Mártires is na de verovering van de stad op de Moren opgericht zo rond 1491. De kerk is verschillende keren gerenoveerd en herbouwd zoals in  de 18de eeuw, die het huidige uitzicht van de kerk grotendeels bepaald.

Binnen in de kerk Iglesia de Los Mártires staan de beelden van de patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula. De kerk Iglesia de Los Mártires ligt middenin het historische centrum van Málaga, de toren is in Mudéjarstijl gebouwd en het interieur is met rijkelijk barokke elementen voorzien. Hier vind je ook een beeldhouwwerk van Francisco Ortiz.
Als je deze kerk van de buitenkant bekijkt dan verwacht je niet dit indrukwekkende interieur hier aan te treffen.

 

Adres:

Plaza de los Martires


Openingstijden:

Maandag – Zondag 8.30 – 13.30 en 19.00 – 20.00 uur

Feestdagen: 9.00 – 13.00 uur