Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

 Home » Bezienswaardigeden in Málaga »  Pleinen in Málaga » Plaza Jerónimo Cuervo - plein in Málaga


Plaza Jerónimo Cuervo - Plein in Málaga

Ontdek Málaga met informatie van Plaza Jerónimo Cuervo. Het is een van de pleintjes in de stad Málaga met het stedelijke Teatro Cervantes als stralend hoogtepunt.Midden in het historische centrum van de stad Málaga ligt Plaza Jerónimo Cuervo. Aan Plaza Jerónimo Cuervo ligt het prachtige stedelijk Teatro Cervantes. Het pleintje zelf is piepklein met enkele terrasjes eraan.

Als de mogelijkheid zich voor doet, breng eens een bezoekje aan dit theater. Je zult je na afloop zeker het plafond herinneren. In de tweede helft van de negentiende eeuw is dit plafond door een brand bijna geheel verwoest. Het is gerestaureerd door de gemeentelijke architect Geronimo Crow, in samenwerking met de Valenciaanse schilder Bernardo Ferrandiz en Muñoz Degrain uit Málaga. Op 6 april 1987 met aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Sofia werd het theater opnieuw geopend. Ter gelegenheid werd een concert van het Symfonieorkest van de stad Malaga gegeven.

Bij het jaarlijkse filmfestival van Málaga kun je veel Spaanse filmsterren zien lopen over de rode loper. Deze rode loper loopt dan door de hele stad.

Voor een lekker kopje koffie ga je naar het terras van Bar Cervantes.

Direct naast theater Cervante ligt het mooie en moderne restaurant van Hélène. De Nederlandse Hélène Mostertman zit midden in het historisch centrum van Málaga. Ze is de eigenares van restaurant Vino Mio in hartje Málaga. Hélène heeft hier voor 10 jaar geleden haar restaurant op dit sfeervolle plein geopend.


Op sommige avonden kun je tussen 20:00 uur en 21:30 uur in Vino Mio tijdens het diner fijn genieten van een flamencoshow. Op het heerlijke terras kun je genieten van de fijne sfeer die dit Spaanse pleintje uitstraalt.