Ontdek Málaga »  Plaza Jerónimo Cuervo - gezellige plein in MálagaPlaza Jerónimo Cuervo - Plein in Málaga

Pleinen in Málaga - Plaza Jerónimo Cuervo
Ontdek Málaga met informatie van Plaza Jerónimo Cuervo

 

Plein "Plaza Jerónimo Cuervo" in Málaga
Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het historisch centrum van Málaga. Dan Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen zoals: Plaza Jerónimo Cuervo. Midden in het historische centrum van de stad Málaga ligt Plaza Jerónimo Cuervo. Op Plaza Jerónimo Cuervo ligt het prachtige stedelijk Teatro Cervantes. Als de mogelijkheid zich voor doet, ga dit theater eens bekijken, waarbij vooral het plafond in het oog springt.  In de tweede helft van de negentiende eeuw, bijna door brand geheel verwoest.

 

Gerestaureerd door de gemeentelijke architect Geronimo Crow, in samenwerking met de Valenciaanse schilder Bernardo Ferrandiz en Muñoz Degrain uit Málaga.

Op 17 december, geopend met de ouverture van de opera Willem Tell. Daarna jaren van verwaarlozing opnieuw gerestaureerd. Op 6 april 1987 met aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Sofia wordt het theater opnieuw geopend, met een concert van het Symfonieorkest van de stad Malaga.

Bij het jaarlijkse filmfestival van Málaga kun je hier veel Spaanse filmsterren zien lopen over de rode loper, trouwens die rode loper loopt door de gehele stad, dus heb je ster allures leef je uit.

Voor een lekker bakje koffie ga je naar het terras van Bar Cervantes

Direkt naast theater Cervante ligt het mooie en moderne restaurant van Hélène. De Nederlandse Hélène Mostertman zit midden in het historisch centrum van Málaga. Ze is de eigenares van restaurant Vino Mio in hartje Málaga. Hélène heeft hier voor 10 jaar geleden haar restaurant op dit sfeervolle plein geopend.


s' Avonds tussen 8 uur en 9.30 uur kun je hier in Vino Mio tijdens dat je zit te dineren fijn genieten van een Flamencoshow

Op het heerlijke terras kun je genieten van de fijne sfeer die dit Spaanse pleintje uitstraalt