Home » Bezienswaardigheden Malaga » Parken in Malaga » Paseo del Parque – Park in Málaga


Paseo del Parque – Park in Málaga


Paseo del Parque - Park in Málaga
Paseo del Parque is meer als 100 jaar oud, dit prachtige park heeft een mooie tropische tuin met een buitengewone vegetatie. Het park is ongeveer 800 meter lang ligt parallel aan de winkelboulevard Muelle Uno - haven van Malaga en aan de andere kant ligt het stadhuis van Málaga, Banco de España en het kantoor van Universidad de Málaga (het oude postkantoor). Paseo del Parque begint vanaf Plaza de la Marina tot Plaza del General Torrijos naar de wijk MalaguetaTijdens warme dagen is het een ideale plaats om heerlijk in de schaduw te wandelen of op een van de banken je krantje te lezen onder de vele aantal palmen, ficusbomen, ceders en cipressen, etc.etc. teveel om op te noemen. Paseo del Parque heeft een lange lijst van exotische planten en bomen uit verschillende delen van de wereld.

Hier staan beelden van personen uit het verleden die voor de stad Malaga veel betekend hebben. Je vind hier een typische Andalusisch tegelwerk met de zogenaamde Azulejos, Spanje is een van de grootste exporteurs op het gebied van tegels, in dit tegelwerk zijn alle wapens verwerkt van de gemeentes uit de provincie Málaga.

In Paseo del Parque en tref je zowel jong als oud, de oudere spelen een spelletje lezen de krant of zitten het nieuws van de dag uit te wisselen en de jongere zitten lekker te kletsen. Er is een terrasje een speeltuin voor de aller kleinste. En als je verliefd bent waar ga je dan bijvoorbeeld heen .... juist naar Paseo del Parque er  is altijd wel een rustig plekje waar je met je liefje alleen kan zijn. Er is een open lucht theater waar festiviteiten en andere activiteiten worden gehouden.


Autohuur Málaga