Openbaar vervoer - Málaga 

Spanje, Andalusië, Málaga - Het openbaar vervoer van bus, trein en metro in Málaga is goed georganiseerd. 


Het openbaar vervoer in Málaga is goed geregeld

Málaga is goed bereikbaar met bus en trein en beschikt over een goed georganiseerd openbaar vervoer. Zowel binnen de stad - stadsbussen - als regionaal - Streekvervoer - rijden er bussen en treinen in alle richtingen. De bussen rijden over het algemeen tussen 6:45 uur en 23:00 uur, op enkele lijnen na die rijden ook buiten deze tijd.

En voor een avondje stappen rijden er drie nachtbussen.
Routes, prijzen, etc. zie officiële website van de busonderneming, info in het Spaans en EngelsTussen de regionale lijndiensten en de lange afstandsbussen, is een samenwerkingsverband van diversen busbedrijven. Op de centrale busstations, Estación Muelle de Heredia en Estación de Autobuses Málaga worden op grote matrix borden alle regionale buslijnen met de vertrektijden visa versa Málaga aangegeven.

Estación Muelle de Heredia ligt aan Avda. M. Agustín Heredi bij de haven hier vind je de bus naar vele plaatsen zoals: Velez Malaga, Torre del Mar, Nerja en de andere kant op Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Torrox etc.etc.


Estación de Autobuses Málaga ( Paseo de los Tilos ) ligt naast treinstation en Maria Zambrano of mischien beter bekend naast Centro Comercial Vialia - Hier vind je de bus bijvoorbeeld naar de gehele Costa del Sol, maar ook landinwaarts. etc.etc. Maar ook de buslijnen voor grote steden buiten Andalusiën vertrekken vanaf hier.

Contactgegevens

Paseo de los Tilos s/n
29006  Málaga, Malaga  (Andalusia)
www.estabus.emtsam.es
Tel.:+34 952350061

Busmaatschappij EMT verzorgt het vervoer in de stad Málaga.

De stadsbussen van EMT rijden verschillende routes in de stad en de daarom heen liggende wijken.

De bussen zijn over het algemeen te vinden aan de Alameda Principal in het centrum van Malaga.

Bij de bushaltes staan duidelijk de lijnen en tijden aangegeven.

Je kunt een buskaartje tijdens het instappen bij de chauffeur kopen.


De prijs
€ 1,30 een rit,
10-rittenkaart (tarjeta transbordo) € 8.30
kaart opnieuw opladen met 10 ritten € 7.85
20 ritten voor € 15.70
30 ritten voor € 23.55

10-rittenkaart of opladen bij kiosken

 


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Autohuur Málaga

Voor terminal 3 vind je de bus Express Aeropuerto (EMT, lijn A)
Deze bus expres rijdt tussen 7.00 uur tot 24.00 uur en rijdt elke 30 minuten heen en weer tussen het vliegveld en het centrum. De reistijd is ongeveer 20 minuten. De eindhalte is Paseo del Parque – Plaza del General Torrijos. Met een tussenstop bij het treinstation Maria Zambrano (Héroe de Sostoa – Estación) en het busstation van de stad (halte Estación de Autobuses). Moet je naar het centrum van Málaga kun je het beste uitstappen bij de bushalte Alameda Principal. Een ticket is te koop bij de chauffeur van de bus, alleen bij contante betaling. Dit is inclusief bagage. Meer informatie vind je HIER op Express Aeropuerto.


Metro Málaga heeft momentaan twee lijnen in gebruik, deze lijnen gaan van El Perchel, dat is de metro station onder Maria Zambrano RENFE treinstation.

 

Lijn 1: Andalucía Tech - El Perchel (Maria Zambrano)
Deze lijn heeft 11 stations, handig voor locaties zoals Teatinos theater en Clínico en Carlos Haya Ziekenhuizen. Totale afstand: 8.8 km.

Lijn 2: Palacio de los Deportes - El Perchel (Maria Zambrano)
Deze lijn heeft zeven stations en gaat naar de meest bevolkte deel van de stad (Carretera de Cádiz), het Palacio de Deportes, José María Martín Carpena en het strand. Totale afstand: 5 km.

Beide lijnen lopen ondergronds in het Centrum. Het eerste deel, van El Perchel tot Clinico station, is ondergronds. Tussen Clínico en de Andalucía Tech loopt lijn 1 bovengronds.

Lijn 2 loopt volledig ondergronds vanuit het centrum naar het eindpunt bij Jose Maria Martin Carpena Arena, het Palacio de los Deportes.


Fietstour met Nederlandstalige gids


Trein reizigers kunnen van vele mogelijkheden gebruik maken om door en rond Malaga te reizen.

Het nieuwe treinstation Maria Zambrano Málaga en Centro Comercial Vialia ligt tegen het centrum aan. Trein bestemmingen buiten de provincie Málaga, worden verzorgd door de RENFE, het Spaanse spoorwegbedrijf. De hogesnelheidslijn AVE rijd tussen Cordoba en Malaga daardoor heb je een vlugge verbinding tussen Madrid en Malaga.

Het nabij gelegen busstation ligt tegen treinstation Maria Zambrano Málaga en Centro Comercial Vialia aan waardoor overstappen op de bus geen problemen op leveren.


De Taxi's in Málaga zijn wit met een blauwe baan en het wapen van Málaga aan de zijkant. 

Boek hier een taxi van tevoren met TaxiTender.

Unitaxi
Tel.: 952 333 333

Taxi Municipal Institute
Tel.: 952 122 040

Taxi-Unión
Tel.: 952 040 804


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets