Home » Bezienswaardigheden Malaga » Kerken In Málaga » Santuario de la Virgen de la Victoría - Málaga


Santuario de la Virgen de la Victoria

Ten noorden van het historische centrum staat de basiliek "Santuario de la Virgen de la Victoria’. De kerk / basiliek heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden zoals de crypte van de graven van Buenavista en het beeld van ‘la Virgen de la Victoria’. Dit is de beschermheilige van de stad Málaga.De Basiliek in Málaga

Vanaf de plek van de basiliek trokken de katholieke koningen in het jaar 1487 ten strijde tegen de Moren. Nadat de Moren op 19 augustus 1487 verjaagt waren werdt hier een klooster en een kapelle gebouwd voor de Orde der Miniemen. Tijdens de jaarlijks Feria de Málaga wordt dit gevierd.

Aan het einde van 17e eeuw werdt op initiatief van de graaf van Buenavista begonnen met de bouw van de basiliek in barokstijl en in 1700 was de Basiliek gereed

De Crypte onder de basiliek van Málaga

De entree om in de grafkelders van de graven van Buenavista te komen is aan de buitenkant duidelijk aangegeven. De crypte die ooit als familiegraf bedoeld was, laten het proces zien van het leven naar de dood. De crypte is ingericht met marmeren beelden van het jonge paar Buenavista en de wanden en het plafond zijn zwart geschilderd met witte geraamtes, botten en doodshoofden bepleisterd. Aangezien het echtpaar Buenavista kinderloos stierf in Madrid, is de crypte leeg gebleven.

Vanuit de grafkelder loopt een oude trap, bekleed met originele tegels, naar de prachtige 20 meter hoge basiliekkapel met altaar van de heilige maagd van de overwinning "La Virgin de la Victoria", de beschermheilige van Málaga. Naast de kapel is ook nog een kamer waar relikwieën staan tentoongesteld zoals een zilveren kroon, sieraden en manshoge zilveren kandelaars.

Hier hangt ook een mantel die de flamencodanseres en zangeres Anita Delgado aan la Virgen de la Victoria geschonken heeft als dank voor de genezing van haar ernstig zieke zoon.

Elk jaar op  8 september, de geboortedag van Maria, wordt in een processie de Virgen de la Victoria door de straten van Málaga gedragen. De Maagd wordt dan vanuit de kathedraal door de Hermandad de la Victoria broederschap, teruggebracht naar deze basiliek.

 

Openingstijden

Maandag – Zaterdag 10.00 – 13.30 uur


Prijs

€ 2,00 (crypte Buenavista)


Adres

Plaza Santuario

29013 Málaga