Home » Feria de Málaga


Feria Malaga 2019 - Feest in de stad Malaga

Feria de Málaga - Dit traditioneel feest dat jaarlijks midden in augustus in Málaga gevierd wordt is samen met Semana Santa wel de twee grootste evenementen van de stad Málaga. Wanneer begint Feria de Malaga? Hier vind je alle informatie over deze traditionele feestweek in augustus.

De Feria van Málaga begint in 2020 op vrijdag 14 augustus t/m zaterdag 22 augustus. Officieel begint dit grote feest op vrijdag 14 augustus maar donderdagavond 13 augustus kun je genieten op het strand van La Malagueta van een groot vuurwerk en van verschillende optredens.De poster voor de Feria van Málaga in 2019


Feria Malaga 2020 – Feest in Málaga!

Feria de Málaga, in het Nederlands Feest van Málaga genoemd. Feria Málaga 2019 vindt plaats in de periode van donderdag 15 augustus tot en met zaterdag 24 augustus.Feria de Málaga, in het Nederlands: Feest van Málaga

Ook dit jaar is het programma van dit traditionele feest "Feria de Málaga " weer vol feestelijke activiteiten.Iedere dag heeft een zelfde soort programma.

Deel 1

Rond 14:00 begint het feest in de stad. Mensen dansen en zingen op straat. Er staan kraampjes in de straten van het centrum en je kunt in deze kraampjes tapas en drankjes kopen. Er is muziek, mensen drinkt tinto de verano en er is volop gezelligheid. Dit is Málaga op haar best. 

Deel 2

's avonds rond 21:00 gaan mensen van de stad naar het feriaterrein, aan de rand van de stad. Hier staat een groot aantal tenten. Tenten van restaurants, tenten van verenigingen en tenten van clubs. Soms moet je betalen om binnen te komen, soms is het gewoon gratis. Naast dit halve dorp dat speciaal voor de feria wordt opgetrokken, staat een kermis. Ook staan er stalletjes waar je wat kunt kopen, vergelijkbaar met een soort markt.


Van ver buiten Málaga en Andalusië komen gasten deze feestweek bezoeken die met veel traditie door de Malagueño wordt gevierd.

Feria de Málaga begint meestal op vrijdag, en ook tijdens de feria van 2020 is dit zo. Rond middernacht wordt op het door een bekende Malagueño het feest geopend wat gepaard gaat met een groot vuurwerk op het strand van La Malagueta. De dames zijn vaak in de prachtigste traditionele outfit en de heren in hun bekende mooie pakken met hoed.

Donderdagavond om 23:50 uur wordt de Feria de Málaga geopend met een toespraak. Dit gebeurt op strand La Malagueta. Er is vuurwerk en er draait een DJ.

Vrijdag rond 10.00 uur vindt de bekende Romeria de la Virgen de la Victoria de Málaga plaats. Deze optocht met koetsen en paarden en de dames en heren in de hun bekende traditionele kleding rijden vanaf het stadshuis door het centrum van Málaga.

's Middags speelt de Feria zich hoofdzakelijk af in het historisch centrum van Málaga. In de straten en pleinen staan casetas (tenten) met tapas en drankjes. Op straat wordt muziek gemaakt, gezongen en gedanst en zie je optredens van groepen.

‘s Avonds verplaatst zich het feest naar het Feria terrein Cortijo de Torre wat even buiten het centrum ligt. Op feria terrein Cortijo de Torres staat een grote kermis en een compleet tenten dorp waar clubs en restaurants in hun caseta je voorzien van lekker eten en drinken wat gepaard gaat met muziek veel muziek. Op donderdagavond wordt de feestverlichting ontstoken, wat extra feestelijk is.

In de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Malagueta zijn tijdens de feria dagelijks stierengevechten.

Feria terrein Cortijo de Torre is met Bus en trein goed te bereiken.

Er rijden de hele nacht speciale bussen tussen het feria terrein en Alameda Principal ter hoogte van Calle Larios. Deze bussen F rijden de hele nacht op en neer.

En kom je vanaf Costa del Sol is feria terrein Cortijo de Torre ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zowel met bus als trein. Het treinstation Victoria Kent ligt vlakbij het feria terrein. Hier stapt iedereen uit.

Zaterdag 22 augustus

Vanaf nu gaat de feria iedere dag door, met een zoals hierboven omschreven deel 1 en deel 2. De laatste speciale dag is zaterdag 22 augustus. Op deze dag vindt een laatste optocht plaats. De optocht symboliseert de intocht van de katholieke koningen zoals deze in het jaar 1487 gebeurde. De optocht vindt plaats vanaf 20:00.


Accommodatie in Málaga tijdens de feria

Deze zijn tijdens de feria vaak al weken van te voren uitgeboekt. Reserveer op tijd als je er bij wilt zijn en houdt er rekening mee dat in het centrum van Málaga veel lawaai zal zijn, dan de Malagueños vieren hun feest op straat.

Parkeren in het centrum van Málaga

Parkeer je auto buiten de stad, de binnenstad is autovrij en in het centrum is tijdens deze dagen alles gewoon vol.


Fietstours met Nederlandstalige gids