Home » Feria de Málaga


Feria Malaga 2019 - Feest in de stad Malaga

Feria de Málaga, tips, informatie en programma voor de Feria de Málaga

Feria de Málaga - Dit traditioneel feest dat jaarlijks midden in augustus in Málaga gevierd wordt is samen met Semana Santa wel de twee grootste evenementen van de stad Málaga. Wanneer begint Feria de Malaga? Hier vindt u alle informatie over deze traditionele feestweek in augustus.

 

De Feria van Málaga begint in 2019 op donderdag 15 augustus t/m maandag 24 augustus. Officieel begint dit grote feest op donderdag 15 augustus maar woensdagavond 14 augustus kun je genieten op het strand van La Malagueta van een groot vuurwerk en van verschillende optredens.


De poster voor de Feria van Málaga in 2018


Feria Malaga 2019 – Feest in Málaga!

Feria de Málaga, in het Nederlands Feest van Málaga genoemd. Feria Málaga 2019 vindt plaats in de periode van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus.Feria de Málaga, in het Nederlands: Feest van Málaga

Ook dit jaar is het programma van dit traditionele feest "Feria de Málaga " weer vol feestelijke activiteiten

De belangrijkste festiviteiten in 2018

 

Om 23:50 uur vindt de officiële aankondiging Feria de Málaga op het strand van La Malagueta plaats, door de Malagueña zangeres Vanessa Martín.

 

00:00 uur naast de haven zal een groot vuurwerk plaats vinden

 

En om 00:20 uur kun je van een concert van zangeres Barei gaan genieten.


12 augustus: Romería naar de Victoria Basiliek en aansteken verlichting Feria terrein


14 augustus: nationale feestdag Maria Hemelvaart


18 augustus: lokale feestdag ter herdenking van de herovering van Málaga door de Katholieke Koningen (Incorporación de Málaga)


19 augustus: sluiting van de Feria


Elk jaar wordt dit traditioneel feest vanaf half augustus uitbundig gevierd en is wel het grootse evenement wat de stad Málaga kent. Van ver buiten Málaga en Andalusië komen gasten deze feestweek bezoeken die met veel traditie door de Malagueño wordt gevierd.

Feria de Málaga begint altijd op vrijdag, rond middernacht wordt op het door een bekende Malagueño het feest geopend wat gepaard gaat met een groot vuurwerk. De dames zijn vaak in de prachtigste traditionele outfit en de heren in hun bekende mooie pakken met hoed.

Zaterdag rond 11.00 uur vindt de bekende Romeria de la Virgen de la Victoria de Málaga plaats. Deze optocht met koetsen en paarden en de dames en heren in de hun bekende traditionele kleding rijden vanaf het stads huis door het centrum van Málaga.

Vrijdagavond om 21:30 uur wordt de Feria de Málaga geopend met het ontsteken van feestverlichting.

s'Middags speelt de Feria zich hoofdzakelijk af in het historisch centrum van Málaga. In de straten en pleinen staan casetas (tenten) met tapas en drankjes. Op straat wordt muziek gemaakt, gezongen en gedanst en zie je optredens van groepen.

‘s Avonds verplaatst zich het feest naar het Feria terrein Cortijo de Torre wat even buiten het centrum ligt. Op feria terrein Cortijo de Torres staat een grote kermis en een compleet tenten dorp waar clubs en restaurants in hun caseta je voorzien van lekker eten en drinken wat gepaard gaat met muziek veel muziek.

In de stierenvechtersarena Plaza de Toros La Malagueta zijn tijdens de feria dagelijks stierengevechten
.

Feria terrein Cortijo de Torre is met Bus en trein goed te bereiken.

Er rijden de hele nacht speciale bussen tussen het feria terrein en Alameda Principal ter hoogte van Calle Larios. Deze bussen F rijden de hele nacht op en neer


En kom je vanaf Costa del Sol is feria terrein Cortijo de Torre ook makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zowel met bus als trein. Het treinstation Victoria Kent ligt vlakbij het feria terrein.


Accommodatie in Málaga tijdens de feria
Deze zijn tijdens de feria vaak al weken van te voren uitgeboekt. Reserveer op tijd als je er bij wilt zijn en houdt er rekening mee dat in het centrum van Málaga veel lawaai zal zijn, dan de Malagueños vieren hun feest op straat.

Parkeren in het centrum van Málaga
Parkeer je auto buiten de stad, de binnenstad is autovrij en in het centrum is tijdens deze dagen alles gewoon vol.


Fietstours met Nederlandstalige gids