Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Monumenten »  Kasteel Gibralfaro Málaga

 

Kasteel Gibralfaro - Castillo de Gibralfaro Málaga

Kasteel Gibralfaro - Castillo de Gibralfaro - Ontdek Málaga met informatie van Castillo de GibralfaroKasteel Gibralfaro in Málaga. Castillo de Gibralfaro Málaga hoort tot één van de mooie bezienswaardigheden in Málaga. Het kasteel ligt boven op de berg Gibralfaro vanwaar uit je een prachtig uitzicht over de haven en de kust van Malaga hebt.

 

Het Castillo de Gibralfaro was van oorsprong een vesting van de Feniciërs maar in de 14de eeuw werd het om gebouwd tot een Arabisch kasteel. Hier bevindt zich ook een klein museum. Vanuit het op een 130 meter hoge rots gelegen kasteel heb je een prachtig panorama over de stad Málaga en de omgeving.

Het Gibralfaro Málaga ligt boven het Alcazaba en op de Gibralfaro berg (Vuurtorenberg). Als je door de haven wandelt kun je deze berg en de verdedigingsmuren goed zien.

Als je na de bezichtiging, van "La Alcazaba." uitkomt en je hebt een paar goede stevige schoenen aan, ga dan 2 keer links, en ga dan niet met de bus naar Castillo de Gibralfaro maar te voet het is stijl, maar je krijgt prachtige vergezichten te zien over de stad en de haven van Málaga.
In de wintermaanden is Castillo de Gibralfaro geopend tot 18.00 uur.
Je kunt ook in Alcazaba gelijk een kaartje kopen inclusief toegang voor het Gibralfaro

Ga kasteel Gibralfaro eens bezoeken
Je kunt binnen in het kasteel via trappen op de kasteelmuren komen. Vanaf deze muren heb je een prachtige uitzicht over Malaga zoals de haven maar ook de Montes de Málaga kun je zien liggen. Ook bevindt zich in het kasteel een klein museum waar je kunt zien in welke uniformen soldaten toen aan hadden. Daar staat ook een maquette van Málaga uit de tijd dat de Moren hier de baas waren.

 

Openingstijden:

Het kasteel is in de zomer van 9.00 uur – 20.00 uur open.
In de winter van 9.00 uur – 18.00 uur.

Gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari

 

Adres:
Camino de Gibralfaro 11