Home » Bezienswaardigeden in Málaga »  Pleinen in Málaga » Plaza de la Merced - gezellige plein in Málaga


Plaza de la Merced - Plein in Málaga

Pleinen in Málaga - Plaza de la Merced
Ontdek Málaga met informatie van het plein Plaza de la Merced


Plein "Plaza de la Merced" in Málaga
Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in het historisch centrum van Málaga. Dan Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen, zoals plein: Plaza de la Merced

Het plein Plaza de la Merced, is misschien wel het gezelligste plein van de stad Málaga. Een trefpunt van de Malagueños en zeker bij voetbal wedstrijden van de plaatselijke voetbalclub of F.C.Barcelona zijn de vele cafés rond het plein vol met voetballiefhebbers, en welke spanjaard is dat niet.

Plaza de la Merced ligt in het centrum van Málaga naast het geboortehuis van Pablo Picasso, wat tegenwoordig een museum is. Hier zie je Pablo Picasso zittend op een bankje, rechts achter zie je het geboortehuis van deze wereld beroemde Malagueño.

Een heerlijke voorjaarsavond op Plaza de la Merced. De terrassen van de Cáfe's vol met gezellig pratende mensen en op het plein zitten de mensen op de banken met de spelende kinderen om zich heen.

De jacaranda's staan in bloei met de typische paarse bloemetjes. Vrouwen komen van een feest en lopen in hun spaanse flamenco jurken over het plein en de mannen staat nog even na te praten, Spaanser kan het echt niet zijn.

Leuk weetje: Midden op het plein staat een obelisk, een monument ter nagedachtenis van vrijheidsstrijder generaal Torrijos en zijn 48 medestrijders. Die werden op 11 december 1831 op het strand van San Andrés - Málaga geëxecuteerd. Beter bekend als “El fusilamiento de Torrijos” . Generaal Torrijos ondernam een onsuccesvolle poging het regime van Ferdinand V11 omver te werpen.  In Prado museum hangt een schilderij van deze gebeurtenis


Veilig, vertrouwd en 100% zorgeloos een auto huren doe je bij Sunnycars

Autohuur Málaga