Ontdek Málaga » Bezienswaardigheden Malaga » Parken » Parque del MorlacoParque del Morlaco in Málaga-oost

Parque del Morlaco in Málaga-oost

Ontdek en beleef Parque del Morlaco, ga eens heerlijk wandelen in het prachtige Parque del Morlaco in Málaga. Het Parque del Morlaco ligt in het oostelijke deel van de stad Málaga, tussen de woonwijken Cerrado de Calderón, Parque Clavero en de wijk El Morlaco. Het ligt ook heel dicht bij de Baños del Carmen en de Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso .

 

Het Morlaco Park heeft ongeveer een oppervlakte van 160.000 m2 prachtig bos. De naam Morlaco heeft het te danken aan de vorm van een stier gewei dat het park in zijn begin jaren had.

 

In de 18e eeuw lag in dit gebied een gipsmijn, waarin zich twee ondergrondse meren bevonden. Onder Parque del Morlaco is nog steeds een netwerk van gangen van de oude mijn.

 

Na de sluiting aan het einde van de 20e eeuw werd het een privé landgoed.

Door de nieuwe eigenaren zijn daarna veel bomen aangeplant, waarna het park de vorm heeft zoals we het nu kennen.

 

De ligging van deze groene ruimte, tussen de zee en de bergen, maakt het bijzonder interessant. Het is op deze manier geconfigureerd als een mooi groen gebied dat voor bewoners van de stad Málaga zeer aantrekkelijk is.Dat wil zeggen, het is een van de groenen longen van de stad Málaga. Onder de flora van het Park van de Morlaco vind je pijnbomen, eucalyptus en cipressen.

 

Het park is uitgerust met verschillende faciliteiten en infrastructuren die de ontwikkeling van recreatieve activiteiten vergemakkelijken.

 

Van activiteiten zoals fietsen of wandelen tot risicovolle sporten zoals BMX (Bicycle Motocross). Daarnaast zijn er boswegen, uitkijkpunten en twee hondenparken.

 

Informatie

  • Het Morlaco Park is geopend van 8 uur tot 20 uur in de wintermaanden, en van 8 uur tot 22 uur in de zomermaanden.
  • De toegang is gratis.
  • De bus vanaf Alameda of Paseo del Paque: lijn 11, 3, 33 en 34 nemen. Deze bussen stoppen allemaal bij halte 1110, Avinada Pintor J. Sorolla ( el Morlaco.

  • Volg het pad naar de Mirador ( uitkijkpunt) vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai van Málaga.
  • Daarna ga je lekker wat eten of drinken Baños del Carmen