Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Munumenten » Stierenvechtersarena - La Malagueta in Málaga


Stierenarena La Malagueta - Málaga

Stierenarena - La Malagueta Málaga - Málaga met informatie van Stierenarena - La Malagueta MálagaStierenvechtersarena - La Malagueta in Málaga
Één van de bekendste bezienswaardigheden is zeker de stierenvechtarena van Malaga. Plaza de Toros La Malagueta ligt aan de voet van de Gibralfaro berg. Plaza de Toros La Malagueta is goed te zien als je de Gibralfaro berg oploopt dan heb je een prachtig uitzicht over het haven complex en kijkje zo in de Stierenarena - La Malagueta Málaga ( zie foto). Plaza de Toros La Malagueta is naar de wijk - La Malagueta vernoemd.

Stierenarena - La Malagueta Málaga werd gebouwd tussen 1874 en 1876 naar een ontwerp van Joaquín Rucoba en in gebruik genomen op 11 juni 1876.

De arena is gebouwd als een zestienhoek in neo-moorse stijl en vormt een beschermd monument.

De piste, ruedo, heeft een doorsnede van tweeënvijftig meter. Op de tribunes kunnen ruim veertienduizend mensen plaatsnemen. Onder de tribunes bevinden zich verschillende gebruiksruimtes zoals boxen voor stieren, stallen voor paarden en kleedruimtes voor de stierenvechters.

De arena wordt nog gebruikt tijdens verschillende traditionele feestdagen.

 

Het Taurino Antonio Ordóñez Museum
Binnen de Stierenarena - La Malagueta Málaga is het Taurino Antonio Ordóñez Museum. Antonio Ordóñez was een buitengewoon bekwaam stierenvechter, die een zeer orthodoxe zuivere stijl had. Hij was een tijdgenoot van andere grote torero's zoals El Cordobés.

Hier in dit museum kun je alles zien en bewonderen wat het stierenvechten betreft. Je kunt hier ook foto’s zien van Ernest Hemmingway. Net als zijn vader, was ook Antonio een grote inspiratiebron voor de Engelse schrijver Ernest Hemingway die jarenlang in Ronda woonde en eraan verknocht was geraakt. Hemingway werd door de familie Ordóñez liefkozend "Papa Ernesto" genoemd.

Stierenarena - La Malagueta Málaga bezoeken
"Als wij via de Puerto de Málaga naar Plaza de toros de la Malagueta flaneren, zien wij dat er een deur open staat van de arena. (Vaak staat er een rode deur open aan de kant Paseo Reding en is het vrij te bezoeken behalve voor het museum moet je betalen). Waar naar wij gewoon naar binnen lopen, en door de arena dwalen. Het is een impossant gezicht dit prachtige gebouw van dichtbij te zien, het is trouwens een beschermd monument.

 

Adres :
Paseo de Reding 8
29016 Málaga

 

Openingstijden :
maandag t/m vrijdag
10.00 uur tot 13.00 uur
17.00 uur tot 20.00 uur

Gesloten:
Zaterdag en Zondag


Entree
De prijzen van de tickets
tussen de € 10,- en € 100,-


Entree museum:

€ 1,80
Kinderen tot 7 jaar gratis.