Home » Bezienswaardigheden Málaga » Gebouwen & Monumenten Málaga » La Alcazaba - Moors fort in Málaga


Moors fort in Málaga - La Alcazaba

Alcazaba Málaga - Ontdek Málaga met informatie over La Alcazaba - een Moors fort in Málaga.Moors fort in Málaga - La Alcazaba
Het Alcazaba is een door de Moren gebouwde vesting. Het Moorse volk was een Islamitisch volk. Hierdoor zie je veel Arabische invloeden terug in la Alcazaba. Voorbeelden hiervan zijn Arabische figuren, Arabische tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar; er zijn Romeinse zuilen onder Arabische bogen. Het Alcazaba is in het Arabisch: Al-qasbah. Dit betekent citadel. Het Alcazaba is tegen de helling van de Gibralfaroberg aangebouwd en ligt daarmee hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig. Vanaf hier zie je de haven van Málaga met de wandelpromonade Muelle Uno. Het Alcazaba is één van de bekendste bezienswaardigheden in Malaga.

In het Alcazaba in Málaga bevindt zich ook een archeologisch museum, voor dit fort ligt een amfitheater ofwel het Teatro Romana. Dit is een ruïne van een Romeins theater. Helemaal boven op de helling liggen de ruïnes van het Castillo de Gibralfaro.

Vanaf dit kasteel heb je een prachtig uitzicht over de haven en de stad Málaga. De Arabische vesting La Alcazaba is in het begin van de 9e eeuw op een Romeinse ruïne gebouwd. Dit is gedaan door Caliph Abd er Rahman I als een verdedigingswerk.

Als je na de bezichtiging het Alcazaba verlaat loop dan te voet naar Gibralfaro, je gaat dan 2 keer links, en met een paar stevige schoenen is het zeker geen probleem. Ben je slecht ter been dan kun je ook met de bus naar Castillo de Gibralfaro. Echter, te voet krijg je prachtige uitzichten te zien van de stad Málaga.

Openingstijden
Maandag – zondag 9.30 uur – 20.00 uur

Entree
€ 2,20

Adres
Calle Alcazabilla 2