Ontdek Málaga » Gebouwen en monumenten » Casa del Consulado Malaga


Casa del Consulado Malaga

Casa del Consulado Malaga - Casa del Consulado Malaga werd gebouwd in de 18e eeuw in classicistische barokstijl en is sinds 1923 uitgeroepen tot nationaal historisch monument. Casa del Consulado Malaga was het eerste gebouw dat werd uitgeroepen tot nationaal historisch monument.Het Casa del Consulado valt op door zijn blauwachtige kleur, en ligt aan Plaza de la Constitución. Het werd gebouwd door architect José Martin de Aldehuela, hij was ook de architect van "Puente Nuevo de Ronda" en het aquaduct van San Telmo.

De façade, valt op door haar schoonheid en soberheid in grijs marmer, met een boog, geflankeerd door Ionische zuilen.

In het midden boven de ingang zie je een medaillon met de tekst: Socorre al diligente, niega al perezoso. Dit betekent: help de ijverigen, negeer de luilakken.

Het bovenste gedeelte van het medaillon is omringd door takken, trossen druiven, plant motieven en een lus in het midden. 

Casa del Consulado heeft een prachtige binnenplaats met een doorlopend balustrade.  Hier in deze mooie binnenplaats worden  regelmatig concerten gegeven. 

Consulado heeft twee tentoonstellingszalen, een auditorium met plaats voor ongeveer honderd personen en hier vind je ook de oudste bibliotheek van de stad Málaga.

Adres

Plaza de la Constitución

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 10.00 tot en met 14.00 uur en van 17.00 tot en met 20.00 uur. In het weekend is casa del consulado gesloten.

Entree

gratis