Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Home » Bezienswaardigheden Malaga » Gebouwen & Monumenten » Teatro Romano - Romeins theater Málaga

Teatro Romano - Romeins theater Málaga

Ontdek Málaga met informatie over het Teatro Romano. Dit oude Romeinse amfitheater staat vlakbij de voet van de gibralfaro berg, naast het kathedraal van Málaga. Het ligt dus in het midden van het oude centrum van MálagaRomeins theater - Teatro Romano Málaga

Het Teatro Romano Málaga - Romeins theater in Málaga ligt aan de straat Calle Alcazabilla midden in het historisch centrum van Málaga. Het Romeinse amphitheater uit 200 jaar na Christus, het werd door toeval ontdekt in de tweede helft van de 19de eeuw.

Bij opgravingswerk, tijdens de bouw van de Casa de la Cultura. Dit werd geofferd om het theater in zijn geheel op te graven

Dit oude Romeinse theater in Málaga is niet het grootse Romeinse theater dat man in Spanje heeft gevonden maar het is wel één van de oudste Romeinse theaters dat man gevonden heeft.

Zover man na kan gaan is het al in de eerste eeuw voor Christus gebouwd, dit was nog ten tijde van keizer Augustus het theater werd gebruikt tot einde van de derde eeuw. En er worden nog steeds nieuwe voorwerpen uit de Romeinse tijd bij opgravingen gevonden.

Bij de opgravingen van het Romeins theater is man tot de conclusie gekomen dat een deel van het theater niet meer aanwezig is. Zowel de Romeinen als de Moorse overheersers hebben delen van het Teatro Romano verbouwd. Een deel van het theater is gebruikt voor de bouw van het Alcazaba. In het Moorse fort zijn marmeren Romeinse pilaren gebruikt van het Romeinns theater. Hoe het Theatro Romano er ongeveer uit gezien moet hebben is nog wel goed zichtbaar.

In de zomermaanden worden op de houten vlonder van het theater soms voorstellingen gegeven, in het Spaans. Er is ook een expositieruimte waar uitleg word gegeven over de Romeinse tijd in Andalusië. Het Theatro Romano is s'avonds mooi verlicht.

Openingstijden expositieruimte

Zon- en feestdagen 10:00 uur – 16:00 uur.
Maandag gesloten.

Zomer

Dinsdag 12:00 uur – 20:00 uur

Woensdag tot en met zaterdag 9:00 uur – 20:30 uur.

Winter

Dinsdag 10:00 uur – 18:00 uur

Woensdag tot en met zaterdag 9:00 – 19:00 uur.

Adres

Calle Alcazabilla 2