Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

 Home » Bezienswaardigheden Malaga » Parken en tuinen » Botanische tuin Málaga – Jardin Botánico La Concepción


Botanische tuin in Málaga
Jardin Botánico La Concepción


De Botanische tuin in Málaga

Jardin Botánico La Concepción - De drukte van Málaga eventjes achter je laten en genieten van de rust. Dat kun je doen in de botanische tuin van Málaga. Gelijktijdig geniet je van een prachtig uitzicht over de stad Málaga.Eventjes buiten de stad Málaga bevindt zich de Botanische tuin van Málaga. In deze meer dan 250.000 vierkante meter grote Botanische tuin is ingedeeld in verschillende delen. Een voorbeeld is het wandelpad Ruta de los miradores. Hier wandel je langs verschillende punten vanwaar je een heerlijk uitzicht hebt over de stad Málaga, de tuin en het gebergte Montes de Malaga. Dit pad is uiteraard bijzonder geschikt om een paar mooie foto's te maken.

In de Botanische tuin vind je een zeer grote verzameling planten en bomen van over de hele wereld. Er is ook een wandelpad dat je de "wereld rond in 80 bomen" laat zien. Dit wandelpad neemt je mee langs de 5 continenten met de toebehorende bomen, planten en bloemen. Zo zijn er meerdere wandelpaden vanwaar je de mooiste plekjes in de botanische tuin kunt bewonderen.

De geschiedenis van "Jardin Botánico La Concepción"
In 1855 kochten de de markies en markiezin van huize Loring hier diverse landgoederen en voegde die te samen. Een Franse tuinarchitect werd gevraagd om een ontwerp voor te maken zodat  er een prachtige tuin zou ontstaan.

De Botanische tuin is in 1911 door erfgenamen aan een echtpaar uit Bilbao verkocht. In 1990 heeft de gemeente Málaga de tuinen overgenomen en vanaf 1994 is de tuin geopend voor het publiek.

De "Jardin Botánico La Concepción" ligt ongeveer vijf kilometer ten noorden van het centrum van de stad Málaga. De tuin light aan de rand van het natuurgebied Montes de Málaga.

De tuin is goed met zowel de auto als de bus te bereiken.

Neem bus 2 vanaf busstation Alameda Principal. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar de Botanische tuin.
   

Malaga tourbus vertrekt vanaf het busstation (naast treinstation Maria Zambrano) naar de botanische tuin.

Openingstijden
Dinsdag - Zondag 09.30 – 19.30 uur (1 - 4 tot 20 - 9)  16.30 uur  (1 - 10 tot 31 -3)

De tuin is gesloten op 25 december en 1 januari.

Entree

€ 5,20 (€3,10 onder 16 jaar, studenten en 65+)
En voor groepen zijn er speciale prijzen.

Adres

Camino del Jardin Botanico 3
(A-45, Km 166) – 29014, Málaga

Website

Jardin Botánico La Concepción