Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

 Ontdek Málaga » Bezienswaardigheden Malaga » Parken » Parque del Morlaco


Parque del Morlaco

Ontdek en beleef Parque del Morlaco. Je kunt heerlijk wandelen in het prachtige Parque del Morlaco in Málaga. Het park ligt in het oostelijke deel van de stad Málaga, tussen de woonwijken Cerrado de Calderón, Parque Clavero en de wijk El Morlaco. Het ligt ook heel dicht bij de Baños del Carmen en de Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso.Parque del Morlaco in Málaga-oost

Een park in het oosten van Málaga

Het Morlaco Park heeft ongeveer een oppervlakte van 160.000 m2 prachtig bos. De naam Morlaco heeft het te danken aan de vorm van een stier gewei dat het park in zijn begin jaren had. In de 18e eeuw lag in dit gebied een gipsmijn, waarin zich twee ondergrondse meren bevonden. Onder Parque del Morlaco is nog steeds een netwerk van gangen van de oude mijn.

Na de sluiting aan het einde van de 20e eeuw werd het een privé landgoed. Door de nieuwe eigenaren zijn daarna veel bomen aangeplant, waarna het park de vorm heeft zoals we het nu kennen.De ligging van deze groene ruimte, tussen de zee en de bergen, maakt het bijzonder interessant. Het is op deze manier geconfigureerd als een mooi groen gebied dat voor bewoners van de stad Málaga zeer aantrekkelijk is. Het is zelfs een van de groene longen van de stad. Onder de flora van het Park van de Morlaco vind je pijnbomen, eucalyptus en cipressen.

Het park is uitgerust met verschillende faciliteiten en infrastructuren die de ontwikkeling van recreatieve activiteiten vergemakkelijken. Je kunt hier fietsen of wandelen of BMX'en! Daarnaast zijn er boswegen, uitkijkpunten en twee hondenparken.

Informatie

  • Het Morlaco Park is geopend van 8 uur tot 20 uur in de wintermaanden, en van 8 uur tot 22 uur in de zomermaanden.
  • De toegang is gratis.
  • De bus vanaf Alameda of Paseo del Paque: lijn 11, 3, 33 en 34 nemen. Deze bussen stoppen allemaal bij halte 1110, Avinada Pintor J. Sorolla ( el Morlaco.

  • Volg het pad naar de Mirador ( uitkijkpunt) vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai van Málaga.
  • Daarna kun je iets eten of drinken bij Baños del Carmen.