Málaga en zijn cruise schip toerisme

Gepubliceerd op 13 januari 2019 om 16:02


Málaga en zijn cruiseschip toerisme

Málaga en zijn cruiseschip toerisme - Ook in 2018 nam het cruiseschip toerisme weer toe in Málaga en zal zijn lijn vermoedelijk in 2019 doortrekken. Het grote aantal cruiseschip passagiers die in 2018 via de haven van Málaga bezochten groeide in 2018 met 16,7% en volgens Dario Sur komen er dit jaar al 39 cruiseschepen meer naar de haven van Málaga dan laatste jaar.

 

De cruise haven van de stad Málaga

De stad Malaga heeft veel geld gein geïnvesteerd in de infrastructuur en de grote moderne cruiseterminal in het oostelijke dok van de haven van Malaga.

De haven van Málaga ligt op loop afstand van het centrum, dus lekker shoppen in de Calle Larios, de grootste en mooiste winkelstraat van Málaga, is dan ook een leuke bezigheid. Daardoor is het ook erg aantrekkelijk voor de cruiseschepen om de stad Málaga aan te doen. De stad Málaga staat met een toename van ongeveer +16,7% passagiers op de vijfde plaats wat betreft het aantal cruiseschip toerisme.


kras-vakantiereizen Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie

Trivago hotel vergelijker De Jong- zonvakanties Spanje

Op de eerste plaats staat met 2 miljoen passagiers (-1,74%) de haven van Barcelona,  tweede plaats de Balearen met 1,7 miljoen passagiers (+9,7%),  op de derde plaats de haven van Las Palmas op Gran Canaria met 658.673 passagiers (-8%). Op plaats 4, de haven van Santa Cruz op Tenerife met 484.635  passagiers(-10,3%) en op vijf dus de haven van Málaga.

 

Het is natuurlijk voor Málaga een grote economische impuls dat er elk jaar meer passagiers naar de stad Málaga komen.

Deze cruiseschip toeristen geven veel geld uit in winkels, restaurant en bars, maar ook de musea's en andere bezienswaardigheden profiteren hiervan.

 

Maar er komen ook steeds meer toeristen via de luchthaven van Málaga de stad bezoeken.

 

Bron: Spanje Vandaag


CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop