Een van de meest luxe jachten meert aan in haven van Málaga

Gepubliceerd op 27 juni 2019 om 23:57

Luxe jachten weten de haven van Málaga steeds beter te vinden. Afgelopen maandag was het de beurt aan de Lady Moura, een zogeheten superjacht. De Lady Moura is eigendom van de Saoedische tycoon Nasser Al Rasheed. Het is een van de meest luxe jachten ter wereld waarvan de waarde tussen de 200 en 250 miljoen euro ligt. Het schip is donderdag vertrokken.

Lady Moura eigendom van Rasheed Al Nasser

Rasheed al Nasser is eigenaar van Rasheed Engineering en is ook adviseur van de Saudische koninklijke familie. Zijn jacht is 105 meter lang en 20 meter breed. De naam ‘lady Moura’ staat met gouden letters op de zijkant. Die letters hebben niet alleen de kleur goud, het schijnt ook echt puur goud te zijn. Het superjacht is ontworpen door de Italiaanse architect Luigo Sturchio en is zo’n 30 jaar geleden gebouwd in Duitsland. Het is sindsdien 2 keer gerenoveerd. Aan boord vind je niet alleen aan flink aantal luxe slaapkamers voor maximaal 30 personen, maar ook een casino, een party-kamer, een spa en er is een heus calamiteitenhcentrum aan boord. Hier kunnen ook gewonden worden behandeld. Het nut hiervan is niet helemaal bekend. Uiteraard is er een helikopter platform. Overigens is er plaats voor tweemaal zoveel bemanning als passagiers. Maximale snelheid: 20 knopen.

De Lady Moura ligt normaal gesproken op een standaard plek in Mallorca. Málaga is echter ook niet onbekend met superjachten; de laatste tijd zijn er in de haven van Málaga steeds meer soortgelijke boten te vinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.