Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Het witte bergdorpje Gaucin

Gepubliceerd op 25 juli 2018 om 10:55


Het witte bergdorpje Gaucin (pueblo blanco)

Gaucín een typisch Moors dorpje - Het witte bergdorpje Gaucin (pueblo blanco) - Vanuit dit witte bergdorpje Gaucin in de provincie Málaga in Andalusië, Zuid- Spanje heb je een spectaculair uitzicht op Gibraltar en Noord-Afrika. Het dorp heeft ongeveer 2.000 inwoners. Het ligt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel in de Sierra del Hacho, gedomineerd door het Castillo del Aguila (Adelaarskasteel), oorspronkelijk een Romeins bolwerk en uitgebreid door de Arabieren .

 

De naam Gaucin is afgeleid van het Arabische woord guazan (sterke rots). Het dorp Gaucin is de toegangspoort tot de Serranía de Ronda een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en grote geografische diversiteit. Populair bij wandelaars, vogelaars, klimmers en speurders. het bevat zowel de Sierra de Grazalema - naar men zegt een van de natste regio's in Spanje - als de Sierra de las Nieves.

 

Het dorp Gaucín is een wit dorp met Arabische tinten en heeft een doolhof van steegjes waar men heerlijk kan slenteren door de smalle straatjes, trappen, gezellige pleintjes en vele statige woningen.

 

De bedevaart van het Heilige Kind

De bedevaart van het Heilige Kind is een romeria op de laatste zondag van augustus. Het beeld van het heilige kind wordt in processie meegenomen van het kasteel naar de plek van zijn vermeende verschijning, nu een hermitage, voor een rociera mis gevolgd door dansen, zingen, eten en drinken tot het ochtendgloren.

 

Een feest ter ere van het Heilig Kind

Een feest ter ere van het Heilig Kind vindt plaats op 7 en 8 september. Meer dan negen dagen klimmen dorpelingen naar het kasteel voor een noveen, gehouden in de kapel van het heilig kind. De mis wordt gevierd en gastpredikers prediken. Een feest wordt gegeven op het centrale plein met processies, eten, drinken, muziek en dansen.

 

Opmerking: 

Een noveen of novene (novena in het Latijn) is een reeks van negen dagen waarop men op een bijzondere wijze tot God bidt, ter verkrijging van een gunst of ter voorbereiding op een grote feestdag. Het woord is afkomstig van het Latijn : noveni = telkens negen of novem = negen.

 

Inspiratie bron

Gaucín is ook de inspiratiebron van een aantal kunstenaars en schrijvers geweest


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Vliegtickets Spanje
Eliza was here!
De Jong- zonvakanties Spanje

Trivago hotel vergelijker