Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Engelse begraafplaats Málaga - Cementario Inglés de Málaga

 
 
0:02 / 6:53
 
 
 

CEMENTERIO DE LOS INGLESES - Málaga

 
 
0:02 / 6:53
 
 
 

CEMENTERIO DE LOS INGLESES - Málaga

Engelse begraafplaats - Cementario Inglés de Málaga. Ontdek Málaga met informatie van Cementario Inglés de Málaga!Engelse begraafplaats Málaga - Cementario Inglés de Málaga
200 a 300 meter voorbij de stierenarena

Begraafplaats. Niet één van de bekendste bezienswaardigheden in Málaga is de Engelse begraafplaats.  Achter een rij bomen in een prachtige en dure wijk van Málaga ( ongeveer 200 a 300 meter voorbij de stierenarena ) ligt een Engelse begraafplaats verstopt. Op de toegangspoort staan links en rechts  twee stenen leeuwen. Niet ver van het Historische centrum ligt deze bijzondere Engelse begraafplaats in Málaga. Op deze begraafplaats werden vanaf 1831 niet-katholieke Engelsen begraven. 

Deze begraafplaats is tot stand gekomen door een initiatief van de Engelse consul William Mark (Consul van 1824 tot 1836 in Málaga). De Engelse consul vond het verschrikkelijk dat niet-rooms katholieken op het strand van Málaga en dan nog in verticale positie begraven mochten worden. Wat tot gevolg had dat lichamen weg- en aan spoelden of soms ten prooi aan dieren vielen.

Toen de Engelse Consul in 1831 eindelijk toestemming kreeg om dichtbij het centrum op een stuk land een begraafplaats op te richten voor niet Rooms- Katholieke Christenen. De liberaal Robert Boyd was een van de eerste die hier in 1831 in Malaga werd begraven nadat hij geëxecuteerd werdt op het strand van Málaga omdat hij een medestrijder was van Generaal José Maria Torijos. Die zonder succes, een einde probeerde te maken aan het regime van Koning Fernando VII.  Het graf van Robert Boyd op Cementerio de San Miguel werd met schelpen versierd en deze traditie heeft zich lang gehandhaaft.

De naam ‘Engelse begraafplaats’ is wel een beetje overdreven dan hier liggen  mensen van diversen nationaliteiten begraven en zelfs Spanjaarden liggen hier begraven. Ook de bemanning van het Duitse marineschip "Gneisenau", dat in1900 eventjes buiten de haven van Malaga is gezonken.

Tot 1904 werd de Engelse begraafplaats in Málaga onderhouden en gefinancierd door de Engelse overheid. Tegenwoordig wordt dit door een stichting onderhouden hoofdzakelijk door donaties en vrijwilligers. Op de Engelse begraafplaats is ook een klein kerkje waar nog steeds kerkdiensten plaats vinden. Het in 2005 gerestaureerde portiershuis is een souvenirwinkeltje ingericht.

 

Je kunt de Engelse begraafplaats gratis bezoeken, op dinsdag en vrijdag vanaf 11.00 uur kun je aan een rondleiding over de begraafplaats met een gids deelnemen (bij minimaal 5 personen) De kosten bedragen  € 3,- p.p en € 1,-  voor kinderen tot 12 jaar. Bij een bezoek zonder gids verwacht man wel een  een vrijwillige bijdrage van minimaal € 1,- p. p.


Adres :
Avenida de Pries 1
Málaga

 

Tel. :

+34 952 223 552

 

Website :
Cementario Inglés de Málaga

 

Openingstijden :
Dinsdag t/m zaterdag
9.00 uur -14.00 uur

Zondag
10.00 uur 13.00 uur

Entree :

De toegangsprijs is  € 5,00.

Voor senioren € 3,00.