Home » Día de la Victoria

Día de la Victoria  -  Día de la Victoria 

Día de la Victoria Málaga - Ontdek Málaga tips en informatie van Día de la Victoria Málaga


Día de la Victoria (dag van de overwinning)

Elk jaar op 8 september, wordt in een processie de Virgen de la Victoria door de straten van Málaga gedragen. Virgen de la Victoria is de patroonheilige van de stad Málaga. De Maagd wordt dan vanuit de kathedraal door de Hermandad de la Victoria broederschap, teruggebracht naar de basiliek.Van alle patroonheiligen die de stad Málaga rijk is, is Virgen de la Victoria wel de populairste. Dan Virgen de la Victoria heeft haar eigen basiliek, er is een wijk, straat, berg, bioscoop en zelfs een bier naar haar genoemd.

Op 8 september wordt in Málaga elk jaar " Día de la Victoria " gevierd. Día de la Victoria of te wel in het Nederlands: De dag van de overwinning

Van hieruit begonnen de Katholieke Koningen het door de Moren bezette Málaga te bevrijden, dit gebeurde op 19 augustus 1487.


Het Maria beeld van de Orde van de Miniemen versprak Koning Fernando dat de overwinning op de Moren binnen 3 dagen een feit zou zijn. En zo geschiede waarna Maria als de " maagd van de overwinning" werd gezien.

 

In 1867 werd Virgen de la Victoria door Paus Pius IX officieel als patrones van het bisdom Málaga benoemd.

 

Haar beeltenis is ook terug te vinden op de vlag van Málaga. In de Basiliek van Málaga vind je het originele beeld, en een kopie staat naast de Kathedraal.

 

Ter gelegenheid van het feest van de Virgen de la Victoria, beschermheilige van Málaga vindt er om 9:00 uur een Heilige Mis plaats.

 

De route en begin van de processie

Vertrek om 19.30 uur vanuit de kerk van de Heilige Kathedraal-Basiliek. 

Patio de los Naranjos, San Agustín, Duque de la Victoria, Plaza del Carbón, Granada, Constitution Square, Marqués de Larios, Beurs, Torre de Sandoval, Strachan, Molina Lario, Plaza del Obispo, Molina Lario, Santa María, Císter , Plaza de la Aduana, Manuel Atencia García-tuinen, Alcazabilla, Victoria, Victory Square, Compass of Victory, Plaza del Santuario naar de tempel. 

Aankomst Basiliek, ongeveer om 23:30 uur.