Ontdek Málaga » Kerstsfeer genieten in Málaga


Kerstsfeer genieten in Málaga

Málaga met de Kerst - Malaga in december. Geniet, heerlijk overdag van de zon en geniet 's avonds van de kerstsfeer in Málaga. Met de kerst worden de straten namelijk versierd met duizenden lampjes. Alles over de bruisende stad Málaga in december.

 

Kerstsfeer genieten in Málaga van 29 november t/m 6 januari
In deze tijd van het jaar is Málaga zeer zeker een bezoekje waard. Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. De winkels mooi versierd én je kunt de Spaanse tradities rondom kerst en oud & nieuw meemaken.

 

De kerstverlichting brandt dagelijks van 18.00 uur tot 02.00 uur.
Elke avond is er van 18.30 uur tot 21.00 uur een show met lichteffecten waarbij de lampjes op het ritme van de muziek knipperenKerstmarkten in Málaga - Tot en met 5 januari

Málaga centrum
Aan de Paseo del Parque elke dag vanaf 10 uur

Muelle Uno

Tot en met 3 koningen is de kerstman hier op de  Muelle Uno regelmatig te bezoek en vinden er leuke activiteieten plaats.
Meer informatie vind je op: Muelle Uno op Facebook

 

El Corte Ingles
Ook bij "El Corte Ingles" is veel te beleven in December voor zowel groot als klein.


 22 December
Een lotje uit de kerstloterij
Vol spanning zitten vele op 22 december voor de tv voor de trekking van de kerstloterij, ook wel El Gordo (de dikke), genoemd. Bijna 90% van de Spanjaarden koopt een lot in de hoop een grote geldprijs te winnen.

24 December - Nochebuena
Het is traditie om Nochebuena (kerstavond) met familie te vieren en te genieten van een groot kerstdiner. Na het diner gaan ze naar de kerk om de nachtmis (la Misa del Gallo) bij te wonen.

25 December - Dia de Navidad
Op Dia de Navidad (kerstdag) bezoeken Spanjaarden familie, eten ze een feestmaaltijd en op sommige plaatsen krijgen kinderen cadeautjes van Papa Noel (Kerstman). De meeste kinderen krijgen hun cadeautjes echter van de Drie Koningen (Los Reyes Magos) op 6 januari. In Spanje kennen ze geen 2e kerstdag.

28 Decemeber - Dia de los Santos Inocentes
Dia de los Santos Inocentes (dag van de onschuldigen). Deze dag is te vergelijken met onze 1 april. Er worden de hele dag door grappen gemaakt en mensen worden voor de gek gehouden. De traditionele grap is om een papieren mannetje op iemands rug te plakken.31 December - Nochevieja (oudjaar)
In Spanje wordt om middernacht geen vuurwerk afgestoken maar eet men 12 druiven. Bij elke klokslag eentje en als dit lukt binnen de tijd volgen 12 maanden van geluk. Voor extra geluk dragen de vrouwen rode lingerie tijdens de jaarwisseling.

5 januari - Los Reyes Magos
Na oud & nieuw is het nog niet gedaan met de festiviteiten. In de avond van 5 januari is er namelijk de optocht van de Drie Koningen (los Reyes Magos). Caspar, Melchior en Balthazar gooien handenvol snoep naar de kinderen die langs de kant staan. Weer thuis zetten de kinderen hun mooiste schoentje met daarbij melk en koekjes voor de Drie Koningen en water voor hun kamelen. Zijn de kinderen lief geweest? Dan vinden zij in de ochtend van 6 januari cadeaus. Zijn ze stout geweest? Dan krijgen ze steenkool, tegenwoordig geen echte meer maar gesuikerde.

6 januari - Roscón de Reyes
Op 6 januari eten ze traditioneel Roscón de Reyes, een ringvormige cake waarin 2 dingen verstopt zitten: een figuurtje van een koning en een boon. Zit de koning in jouw stuk? Dan word jij gekroond tot koning van die dag. Vind je de boon? Dan moet jij het volgende jaar voor de Roscón de Reyes zorg.

 


Fietstours met Nederlandstalige gids