Spanje, Andalusië - Malaga kerstvakantie

Spanje, Andalusië, Kerstvakantie Málaga - Ontdek en beleef een heerlijke kerstvakantie in Málaga. De beste deals en een groot aanbod voordelige vakanties in de kerstvakantie.

Wat biedt de stad Málaga in de Kerstvakantie - heerlijke en aangename temperaturen en het is niet te druk. En dat alles voor een aangename en heerlijk kerstvakantie in december. Een kerstvakantie in Málaga wordt gegarandeerd een vakantie om nooit meer te vergeten.

Winkelen & Shoppen met de kerst

Málaga is een heerlijke stad om te shoppen. Een dagje winkelen begint gewoon in de mooiste winkelstraat van Málaga Calle Marques de Larios.  Maar Málaga beschikt ook over prachtige winkelcentra waar prachtige winkels van alle bekende merken te vinden zijn.Kerstvakantie Málaga

Hier vind je onze reisaanbiedingen & vakantie aanbiedingen voor de tijd rond de kerst en oud en nieuwjaar.


Datum kerstvakantie 2018-2019
Kerstvakantie Nederland van 21 December 2019 t/m 5 Januari 2020.
Hier in Málaga schijnt de zon ook rond de kerstdagen en oud en nieuwjaar

 

Kerstmis vieren in Málaga, Spanje. Kerst is in Málaga, Spanje een groot religieus feest. Bij alle kerken en op alle pleinen vindt u een Kerststal in het Spaans Belenes genoemd. Deze Belenes, kerststallen worden door de broederschappen in het Spaans hermandades gemaakt. U zult in Málaga, Spanje een andere kerst en oud en nieuwjaar beleven dan in Nederland. In Málaga, Spanje vieren ze alleen de Nochebuena en de Dia de navidad of te wel kerstavond en kerst zondag.


Kerstfeest in Málaga

Kerst in Málaga. Een heerlijke kerstvakantie in Málaga vieren, proeven van de kerstsfeer en genieten van de gezelligheid omgeven en dat in een mild klimaat!
Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Op de laatste vrijdag in november wordt rond 19.00 uur de traditionele kerstverlichting in Malaga aangezet door de burgemeester van de stad Málaga. Waarna meer als  vier miljoen lichtjes gaan branden.

Op Plaza de Constitución staat een grote kerstboom en vele Malaquenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond. De winkels zijn met kerstversiering versierd en hier wordt ook vleitig naar cado's gezocht en gekocht voor familie en vrienden. De straten zoals Alameda Principal hangen duizen lichtjes in de bomen waardoor er een grote gezellige betoverende lichten zee onstaat. Op Plaza de la Constitucion en Plaza de la Marina staan grote kerstbomen. Aan de boulevard Paseo del Parque is een leuke kerstmarkt

 

Málaga Airport
Het vliegveld van Málaga licht vlakbij het historisch centrum, en is met trein of bus in 20 minuten te bereiken.

Waarom Málaga?

  • Heerlijk klimaat
  • Prachtige omgeving
  • Culinair paradijs

Aanbieders van kerstvakanties naar Málaga en omgeving

Belenes de Málaga - kerststallen in Málaga
Op diversen plaatsen worden kerststallen geplaatst in Málaga zoals bij de broederschappen, de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief en op nog vele andere plaatsen. Alleen in het historisch centrum zijn al een tientallen kerststallen te bewonderen.

Met de zachte winters in Málaga kun je kerstfeest een keertje anders beleven, dit is een ideale tijd om te genieten van een steden trip naar Málaga. Er eventjes een paar dagen tussenuit, overdag van de zon genieten een terrasje pikken en s'avonds van de heerlijke kerstsfeer genieten


Oud en nieuwjaar (Noche Vieja) in Malaga

In Spanje is het gebruikelijk om op 31 december als de klok 12 keer slaat, 12 druiven te eten (las doce uvas de la suerte), met iedere klokslag één. Deze 12 druiven staan voor 12 maanden geluk in het nieuwe jaar. Zodra je de druiven gegeten hebt dan worden de flessen cava opengetrokken en kan het feest beginnen.

Op Plaza de Constitución wordt met oud- nieuwjaar door de Málagueños nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar. De kerstverlichting blijft tot 6 januari hangen tot de dag van Driekoningen, dat is de dag waar de kinderen hun cadeau's krijgen, zoals bij ons met sinterklaas.


Vliegtickets naar Málaga en omgeving


Hier in Málaga schijnt de zon