Home » Patroonheiligen in Malaga - Martelaren in Málaga


Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van Málaga

Patroonheiligen - Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van MálagaDe patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula.

Als u door Málaga wandelt kom je deze patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paulina meermaals tegen zoals Paseo de Matricos (de heilige martelaren) hier werd het paar om het leven gebracht, Plaza de los Már-tires Ciriaco y Paula - ligt voor de kerk Iglesia de los Martires en op een zijgevel van Iglesia de los Martires kun je Ciriaco en Paula op een tegelwerk bewonderen, boven de deur van de kathedraal en bij het altaar ziet u afbeeldingen van San Ciriaco en Santa Paula.

Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van Málaga

Plaza de los Már-tires Ciriaco y Paula - ligt voor de kerk Iglesia de los Martires en op een zijgevel van Iglesia de los Martires kun je Ciriaco en Paula op een tegelwerk bewonderen, boven de deur van de kathedraal en bij het altaar ziet u afbeeldingen van San Ciriaco en Santa Paula.

Maar ook in het wapen en de vlag van Málaga ( Linksboven ) staan Ciriaco en Paula afgebeeld. Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en een processie ter ere van de patroonheilige ( processie dit jaar op zondag 17 juni.)Geschiedenis - De Romeinse keizer
Ten tijde van de Romeinse keizer, werd tegen het christelijk geloof hardhandig opgetreden.
De christenen moesten onder dwang het christelijke geloof afzweren. Maar hiermee had het paar Ciriaco en Paula moeite mee, en dat had verstrekkende gevolgen.

Zelfs na diversen martelingen zworen Ciriaco en Paula het christelijk geloof niet af.
Wat tot gevolg had dat ze ter dood werden veroordeeld.
Op 18 juni in 303 werden ze gestenigd, en daarna zouden de lichamen verbrand worden aan de rivier Gualdalmedina.

Nadat ze gestenigd waren, werd er een vuurtje gemaakt om de dode lichamen te verbranden.
Maar wonder boven wonder door een fikse regenbui ging het vuur uit en de lichamen konden normaal begraven worden. Deze plotselinge verandering werd door de toeschouwers als een wonder gezien.

Ruim 1100 jaar later namelijk in 1490 werden Ciriaco en Paula door de katholieke koningen als patroonheiligen van de stad Málaga benoemd.

 

Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en s'Avond ist er een processie ter ere van de patroonheiligen.