Home » Patroonheiligen in Malaga - Martelaren in Málaga


Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van Málaga

Patroonheiligen - Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van MálagaDe patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula

Als u door Málaga wandelt kom je deze patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paulina meermaals tegen zoals Paseo de Matricos (de heilige martelaren) hier werd het paar om het leven gebracht, Plaza de los Már-tires Ciriaco y Paula - ligt voor de kerk Iglesia de los Martires en op een zijgevel van Iglesia de los Martires kun je Ciriaco en Paula op een tegelwerk bewonderen, boven de deur van de kathedraal en bij het altaar ziet u afbeeldingen van San Ciriaco en Santa Paula.

Martelaren in Málaga - De patroonheiligen van Málaga

Plaza de los Már-tires Ciriaco y Paula - ligt voor de kerk Iglesia de los Martires en op een zijgevel van Iglesia de los Martires kun je Ciriaco en Paula op een tegelwerk bewonderen, boven de deur van de kathedraal en bij het altaar ziet u afbeeldingen van San Ciriaco en Santa Paula.

Maar ook in het wapen en de vlag van Málaga ( Linksboven ) staan Ciriaco en Paula afgebeeld. Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en een processie ter ere van de patroonheilige ( processie dit jaar op zondag 17 juni.)Geschiedenis - De Romeinse keizer

Ten tijde van de Romeinse keizer, werd tegen het christelijk geloof met harde hand opgetreden. De christenen moesten onder dwang het christelijke geloof afzweren. Maar hiermee had het paar Ciriaco en Paula moeite mee, en dat had verstrekkende gevolgen.

Zelfs na diversen martelingen zworen Ciriaco en Paula het christelijk geloof niet af. Hierdoor werden ze ter dood veroordeeld. Op 18 juni in het jaar 303 werden ze gestenigd, en daarna zouden de lichamen verbrand worden aan de rivier Gualdalmedina.

Nadat ze gestenigd waren, werd er een vuurtje gemaakt om de dode lichamen te verbranden. Echter, door een flinke regenbui ging het vuur uit. De lichamen konden dus normaal begraven worden. Deze plotselinge verandering werd door de toeschouwers als een wonder gezien.

Ruim 1100 jaar later namelijk in 1490 werden Ciriaco en Paula door de katholieke koningen als patroonheiligen van de stad Málaga benoemd.

 

Dit wordt elk jaar op 18 juni gevierd met een speciale feestdag en 's avonds is er een processie ter ere van de patroonheiligen.