Home » Musea in Malaga » Centre Pompidou in Malaga

 

Centre Pompidou de Málaga

Het Centre Pompidou museum in Málaga, is het eerste dependance van het Franse centrum voor moderne kunst Centre Pompidou.Centre Pompidou in Malaga

Centre Pompidou in Málaga is het eerste dependance van het Franse centrum voor moderne kunst Centre Pompidou. Minstens vijf jaar lang zullen in Málaga kunstwerken te zien zijn die overgebracht worden uit de depots in Parijs. Het museum is ondergebracht in El Cubo, strategisch gelegen in de haven van Malaga, aan de wandelpromonade Muelle Uno tussen centrum en strand.

Málaga is geen vreemde keus voor een dependance van het Centre Pompidou. Málaga de geboorteplaats van Picasso heeft zich  de laatste jaren ontwikkelt tot een druk bezochte culturele bestemming. De kubus moet een van de nieuwe culturele toeristische trekpleisters worden van de stad Málaga.

Centre Pompidou Málaga is een museum vol moderne kunst

Liefhebbers van moderne kunst kunnen in Málaga hun hart ophalen. Naast het bestaande museum voor hedendaagse kunst (CAC) is Centre Pompidou een prachtige aanwinst voor de stad Málaga.

Er is een permanente tentoonstelling van ongeveer 90 werken uit de collectie van het Centre Pompidou in Parijs, zoals o.a. Pablo Ruiz Picasso, de beroemde Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra die ook te zien in is het Stedelijk Museum in Amsterdam en verder Tony Oursler, Frida Kahlo, Francis Bacon, Max Ernst, René Magritte, Chirico, Alberto Guacometti en Sophie Calleen naast deze permanente collectie zijn er ook twee tijdelijke expositie per jaar.

Het eerste Centre Pompidou was het initiatief van de damalige president van Frankrijk Georges Pompidou, die dit kunstproject realiseerde in 1977. Met meer dan 200.000 werken werd het een van de grootste referenties in hedendaagse kunstcollecties.

 

De volgende 5 thema´s komen aan bod:

  1. Methamorphoses
  2. Self-Portraits
  3. The Man without a Face
  4. The Political Body
  5. The Body in Pieces

 

Adres Centre Pompidou

Pasaje Doctor Carrillo Casaux, s/n
Muelle Uno, Puerto de Málaga

 

Prijzen
Er zijn twee soorten toegangskaarten. Er is ook een gecombineerd ticket (permanente plus tijdelijke tentoonstelling).

Gecombineerd                  9,00 €     5,50 €
Permanente collectie        7,00 €    4,00 €
Tijdelijke tentoonstelling    4,00 €    2,50 €


Gratis toegang
Werklozen, minderjarigen, jongeren in het bezit van de carnet joven euro (Spaanse jongerenkaart), docenten en universiteitsstudenten Schone Kunsten en Kunstgeschiedenis, museummedewerkers en leden van het ICOM, en voor iedereen op zondag van 16:00 tot sluitingstijd

Openingstijden
Het Centro Pompidou Málaga is geopend van 9.30 - 20.00 uur

En elke dinsdag, 25 december en 1 januari gesloten.

In de zomer, 15 juni tot 15 september

is Centro Pompidou geopend van 11.00 - 22.00 uur

Koop hier online een toegangsticket

TIP!  Wil je dit museum gaan bezoeken?

Wilt u dit museum gaan bezoeken? Koop dan hier tickets zonder in de rij te staan. Je ticket kunt u ook op je smartphone tonen. Tickets worden verzonden per e-mail.


 

Toegang met korting

Senioren v.a.65 jaar, studenten tot 26 jaar

 

Gratis

Werkelozen en kinderen onder de 18 jaar

studenten en onderwijzend personeel van de Kunst Academie en de opleiding Kunstgeschiedenis.

Elke zondag vanaf 16:00 uur tot sluitingstijd.