Ontdek Málaga » Musea in Málaga » Museum Revello de Toro – Málaga

Museum Revello de Toro in Málaga

In het  centrum van Málaga in een prachtig gerestaureerd 17 eeuws herenhuis bevindt zich het museum Revello de Toro.In de doodlopende straat Calle Afligidos in het historische centrum van de stad Málaga in een mooi gerestaureerd 17 eeuws herenhuis bevindt zich het museum Revello de Toro. Dit drie verdiepingen tellende herenhuis met Romeinse zuilen en een heerlijke mooie galerie rond een patio omgeven galerij is waar het museum Revello de Toro staat.

Dit pand was vroeger het woonhuis en de werkplaats van de bekende beeldhouwer Pedro de Mena (1590 – 1688). Pedro de Mena heeft het prachtige houten koor in de kathedraal van Málaga gemaakt. Je kunt in het museum een korte film bekijken over het leven en werken van Pedro de Mena.

De schilder Felix Revello is in 1926 in Málaga geboren. Na zijn schooltijd in Málaga ging hij naar de academie voor beeldende kunst in Madrid om vervolgens naar Italië te gaan naar de academie voor Spaanse beeldende kunst in Rome. Het naar hem genoemde museum hangt vol met tekeningen, aquarellen en schilderijen van mooie vrouwen.

Zijn twee echtgenote's, maar ook zijn dochters hebben regelmatig model gestaan voor zijn schilderijen. Het bijzondere aan zijn schilderijen zijn de nuances van verschil bij de kleur wit in de schilderij die in deze ruimte schitterend over komen.


Felix Revello heeft ook diverse posters gemaakt voor de stad Málaga zoals voor Feria de Málaga en carnaval de Málaga.


Openingstijden Museo Revello de Toro

Winter: van 1 oktober – 31 maart

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur – 14.00 uur en 16.00 uur -19.00 uur
Zon- en feestdagen 10.00 – 14.00 uur

Zomer: van 1 april – 30 september

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 uur – 14.00 uur en 17.00 uur - 20.00 uur
Zon- en feestdagen 10.00 uur – 14.00 uur

Gesloten

Op Maandag , 25 december en 1 januari en op 24 december en 31 december ’s middags.

Adres

Calle Afligidos 5 in Málaga.

Website Museo Revello de Toro