Ontdek Malaga » De poster Semana Santa Málaga 2018


Semana Santa Málaga 2019

Semana Santa Málaga 2019 aangekondigd - poster van de Semana Santa Málaga 2019 is bekend! De Heilige week voor Pasen 2019 is van 14 april t/m 21 april.Málaga

Poster Semana Santa 2018

Elk jaar is er een nieuw poster ter aankondiging van Semana Santa

Dit is de nieuwe poster voor de Semana Santa 2018 en is gemaakt door de kunstenaar José María Ruiz Montes.

 

Op 10 januari, in het Teatro Echegaray, werd het officiële poster  voor Pasen 2018 door de beeldhouwer José María Ruiz Montes voorgesteld. 

José María Ruiz Montes tekent een werk waarin de kathedraal, de Alcazaba, Gibralfaro, twee Passion Nazareners en drie altaarjongens verschijnen.
In een werk vol symboliek heeft Ruiz Montes een moderne interpretatie gemaakt van het symbool waarmee Jezus Christus werd voorgesteld aan het begin van het christendom - door middel van een beeld van de Heer van de Verlossing ingevoegd in een zon waarin een Griekse delta, die de verheerlijking van Christus uitdrukt. In de bovenste vertex verschijnt een duif, die het mysterie van de Drie-eenheid completeert, getekend op het anagram van de wees gegroet.

 

De Semana Santa in Málaga en Sevilla staan vooral bekend door de grote hoeveelheid processies, in Málaga kunt u meer als 40 processies bewonderen.

Alle processies hebben hun eigen route maar ze gaan allemaal via Alameda Principal van hieruit via Calle Marqués de Larios. En ze passeren allemaal de tribune op Plaza de la Constitucion. Waarna ze weer hun eigen route volgen. Deze majestueuze en ontroerende processies waar de gepassioneerdheid en de hartstochtelijkheid van de Malagueños tot uiting komt kunnen tot diep in de nacht plaats vinden.

 

Semana Santa in Málaga is imponerend en aangrijpend

Semana Santa in Málaga is imponerend en aangrijpend, dit moet u echt eens mee maken, maar dan moet u wel op tijd er bij zijn dan de Semana Santa in Málaga is enorm populair.

 

Overnachten in Málaga met de Semana Santa van 2018

Elk jaar weer komen er meer mensen uit de regio maar ook de toename van buitenlanders wordt elk jaar groter die de stad Málaga willen bezoeken tijdens de Heilige week voor Pasen. Dus wilt u dit mee beleven, reserveer vroegtijdig u accommodatie. De prijzen zullen tijdens deze week in de hotels in het centrum van Málaga een stuk duurder zijn. Dus reserveer vroegtijdig u appartement of u hotel dan velen zullen al vroegtijdig volgeboekt zijn!

U kunt natuurlijk ook overnachten in de omgeving van Málaga in een Bed & Breakfasts maar ook vakantiewoningen deze hebben meestal een goede ligging ten opzichte van de stad Málaga.


Tip! - Ontdek Málaga met de Semana Santa gids 2018

Sander Klomp

Deze door Sander klomp geschreven en uitgegeven digitale gids is de meest complete Nederlandstalige gids over de Goede Week van Málaga. 

Beschrijving

De meest complete Nederlandstalige gids over de Semana Santa van Málaga. Wanneer begon het? Hoe werkt het? Wat is een broederschap? Het komt allemaal aan bod. Net als de tijdschema´s van alle processies en een overzicht van alle broederschappen in Málaga. Dit pdf-bestand bestaat uit meer dan 100 pagina´s met prachtige foto´s. Onmisbaar voor eenieder die meer wil weten over de Semana Santa van Málaga!

 

Over de schrijver

Als Nederlander woonachtig mag ik dit jaar voor de zevende keer meelopen als drager in de Goede Week. Als broeder ben ik aangesloten bij de oudste broederschap van de stad; de Archicofradía de la Sangre. Ik ken de processies en broederschappen dus van binnenuit! Daarnaast werd ik vorig jaar toegelaten op de opleiding tot officieel gids van de Semana Santa van Málaga en zal ik ook dit jaar weer verschillende rondleidingen organiseren!