Home » Wat is er te doen in Málaga » Málaga op de fiets –   Fietstours en routes door Málaga

Málaga in Maart | Must-see's en weer

Volgens vele inwoners van Málaga is het voorjaar in Málaga de beste tijd van het jaar. De temperatuur komt dikwijls boven de 20 graden uit, een zonnetje kan er best schijnen en het is in de stad nog niet zo druk.

Maar wat is er te doen in de maand maart?

Carnaval

Tot en met zondag 3 maart 2019 was er carnaval in Málaga. Dit feest wordt in Málaga vrij uitbundig gevierd. In de week na carnaval is het nog te zien in de straten van de hoofdstad van Andalusië. Carnaval in Málaga is wel een van de grootste evenementen in de stad, natuurlijk op de Féria de Málaga na.

Temperatuur

Volgens de weerdata is de gemiddelde minimumtemperatuur in Málaga in maart 12 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur in Málaga in maart is 19 graden. Ook zijn er gemiddeld 6,3 zonuren per dag. Er valt in de maand maart in totaal gemiddeld 35 millimeter in Málaga. Dit valt gemiddeld in 13 regendagen.

Vliegticket prijs

Uit de data van vliegtickets.nl komt ook naar voren dat maart de op 2 na goedkoopste maand is om vliegtickets naar Málaga te boeken. Ook zijn de prijzen het goedkoopst zo'n 2-4 maanden van tevoren. Last-minute naar Málaga reizen is niet voordelig. De prijs schiet vaak een week voor vertrek flink omhoog. Verder is donderdag de goedkoopste dag om te boeken!

Er vertrekken vluchten vanaf Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Weeze (bij Venray), Charleroi en Brussel.

Hotel of airbnb prijzen in maart

In de zomer betaal je zeker voor een appartement of een hotel in Málaga vaak de hoofdprijs. Iedereen gaat tegelijk en de hotels zijn volgeboekt. In maart is dit niet zo! Een mooie airbnb in het centrum heb je al vanaf €35 per nacht, exclusief schoonmaakkosten. Een mooi hotel kan voor €50 per nacht!

Is maart de beste maand in Málaga?

Het is nog niet zo druk in de stad, het is nog niet zo heet, de vliegtickets zijn nog te betalen en hotels zijn nog niet vol. Is maart dan de beste maand voor in de stad Málaga? Het is zeker een hele goede maand! Mocht je dus een weekendje weg kunnen, na de voorjaarsvakantie, dan is Málaga zeker een goede tip!