Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Vakantie in Málaga, Spanje » Málaga in de winter


Málaga in de winter

Wilt u in de winter Malaga bezoeken? Málaga heeft buitengewoon zachte winters! Ontdek Málaga heeft een aantal tips voor u in kaart gebracht over de winter in Malaga! De stad Málaga heeft een heel fijn klimaat met veel zonnige dagen ook in de winter. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden zoals januari en februari liggen rond de 16 C.  Van deze temperaturen dromen wij in Nederland en België. Daarom is Málaga ideaal voor een wintervakantie of stedentrip, tenminste als u van de zon wilt genieten.Goedkope vliegtickets en accommodaties in de winter

Een ding is zeker in de winter kunt u een voordelige vakantie naar Málaga boeken dan in de andere seizoenen. Ook de vliegtickets als de accommodatie prijzen zijn dan een stuk goedkoper, uitgenomen de feestdagen.

 

U vliegt in goed drie uur naar Airport Málaga dus voor de tijd hoeft u het niet te laten. Het is toch heerlijk om een stedentrip of een korte vakantie naar de stad Málaga te ondernemen en lekker van de zon te genieten. 

Maak gebruik van de laagseizoen prijzen en de speciale aanbiedingen die hotels en andere accommodaties vaak aanbieden ook in de omgeving van Málaga.

 

In de winter zijn de gemiddelde temperaturen in Malaga rond de 15 a 20 graden. Voor mij is dit een mooie tijd om heerlijk over de boulevard te wandelen of te fietsen, van de feestdagen te genieten zoals kerst, oud en nieuwjaar, drie koningen, carnaval etc.

 

Met de wintermaanden is het ook een stuk rustiger dat tijdens het zomerseizoen. De Musea zijn een stuk rustiger en wat is er leuker dan een heerlijke strandwandeling te maken en op een van de terrasjes in de zon van een lekker wijntje of ander drankje te genieten. 


Vliegtickets vergelijker


Geniet van een sfeervolle kerst 

Eind november gaat de kerstverlichting aan. In Málaga vindt u een sfeervolle kerstmarkt, De winkels in de winkelstraten stralen kerstsfeer uit het is misschien even wennen kerst onder de zon. Maar ik garandeer u dat u in de stad Málaga heerlijk sfeervolle kunt kerstshoppen.

 

Driekoningen

In Málaga kijken de kinderen elk jaar weer uit naar de dag van de drie koningen, of in het Spaans de Tres Reyes Magos. 

Er worden briefjes geschreven met de wensen aan de drie koningen en natuurlijk gelijk op het goede gedrag van het afgelopen jaar heen gewezen des te groter is de kans op een cado. Daarvoor tref je de drie koningen vaak in winkelcentrums en/of warenhuizen waar de kinderen de drie koningen de wensen kenbaar maken.

 

5 januari is er een drie koningen optocht

Op 5 januari is er een drie koningen optocht (Cabalgata Reyes Magos) door het centrum van Málaga, die bij Plaza de General Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga Paseo del Parque over de rotonde en weer terug naar het centrum van de stad Málaga. Ondertussen worden er van wagens veel heel veel snoepjes er onder gegooid, het hoogte punt is natuurlijk als de wagen van de drie koningen voorbij komt met de vriendelijk wuivende wijzen. Als de drie koningen optocht voorbij is worden thuis de schoentjes onder de kerstboom gezet, soms worden er ook kleine geschenken voor de koningen en hun kamelen erbij gezet zoals mandarijnen, walnoten of water.In de nacht van 5 januari op 6 januari worden de geschenken door de drie koningen bezorgd.

 

Carnaval in Málaga

Vier carnaval in de stad Málaga een elegant feest wat tegenwoordig wordt gevierd op straat met veel humor en vrolijkheid. Carnaval de Málaga betekend tegenwoordig: parades, paella en muziekgroepen die tegen elkaar strijden.

 

In Nederland gaan velen op vakantie om de carnaval te ontlopen, maar hier in Málaga komen juist velen om dit mooie feest te beleven. Het carnaval van Málaga  is elegant kent prachtige parades.


Autohuur Málaga

Winter uitverkoop - Rebajas in Málaga

Na drie koningen 6 januari begint de winteruitverkoop op 7 januari

Dus bent u in- of gaat u naar Málaga in deze tijd dan zult u het woord Rebajas in elke winkel of winkelcentra tegenkomen. Zorg wel dat u genoeg ruimte hebt voor de terug reis om alles mee te nemen

 

Ga eens heerlijk winkelen tijdens de sale in Málaga, de bekendste winkelstraten om te shoppen zijn, in het historisch centrum Calle Marqués de Larios deze autovrije winkelstraat is gelijktijdig ook de grootste en mooiste winkelstraat van Málaga.

 

De nieuwe winkelstraat van Málaga is de oude pier Passeo de la Farola of te wel Muelle Uno in Málaga, welke nu geheel vernieuwd is. Hiermee is het havengebied aangenaam veranderd.

 

En wilt u van een een actieve vakantie genieten?

Maak eens een fijne wandeling langs de stranden van Málaga of ga op de fiets naar de visserswijken Palo of Pedregalejo. U kunt goedkoop een fiets huren om zo een fietsritje te ondernemen.

 

Ook in de directe omgeving van  Málaga is veel te beleven, zoals de natuurgebieden  El Torcal en Montes de Málaga.

 

U kunt zelfs skiën, dan op nog geen twee uur rijden van Málaga ligt de Sierra Nevada.

 

Hier een goede Tip

  • In deze tijd van het jaar worden er vaak voordelige vliegtickets aangeboden naar Málaga. Kijk eens op SKYSCANNER hier kunt u de diversen aanbiedingen van vliegtickets goed met elkaar vergelijken.

 

  • Ook de verschillende accommodatie in Málaga zijn een stuk goedkoper dan in de zomer. Daarom kijk, zoek eenvoudig en vertrouwd een overnachting in Malaga via BOOKING.COM.  U betaalt geen reserveringskosten,  prima service en altijd de laagste prijs