Plaza de la Marina - Plein in Málaga

Pleinen in Málaga - Plaza de la Marina - Ontdek Málaga met informatie van het plein Plaza de la Marina


Advertentie


Plein "Plaza de la Marina" in Málaga

Ontdek de mooiste pleinen en pleintjes in Málaga. Dan Málaga is ook de stad met vele prachtige en gezellige pleinen zoals:Plaza de la Marina.

 

Plaza de la Marina werd ontworpen in het midden van de 19e eeuw.  Vandaag de dag, het is ook het eerste dat bezoekers van de cruiseschepen zien als ze de haven van Malaga binnenkomen.

Het is gelegen tegenover de hoofdingang van de haven en de Palmeral de las Sorpresas, met de Alameda Principal aan de ene kant en het Parque de Malaga aan de andere kant, in het noorden begrensd door de Calle Larios.


Het vierkant wordt omsloten door opmerkelijke gebouwen met moderne lijnen en een indrukwekkende fontein in het midden van het .

Plaza de la Marina heeft diverse renovaties ondergaan in zijn geschiedenis, zoals de bouw van een ondergrondse openbare parkeerplaats en het blootleggen van delen van de 17e eeuwse haven muur.

Ook het VVV-kantoor van de stad Málaga vind je op Plaza de la Marina plein en geeft informatie over dingen te doen in de stad tijdens uw verblijf.

 

Tip

• Bij het toeristeninformatie buro ( VVV) hier op het Plaza de la Marina kunt je gratis een plattegrond van Málaga ophalen!

 

Op Plaza de la Marina staan ook de standbeelden van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen die de stad Málaga in 1862 bezocht en een stukje verder richting haven staat het standbeeld van ‘El Cenachero’ een Malagueno als vis verkoper uit het verleden, die door de straten liep en zijn vis probeerde aan de man te brengen.