Plaza de la Marina

Dit plein is een van de nieuwere pleinen in Málaga. Het plein staat vlakbij de haven van Málaga en is ontworpen in het midden van de 19e eeuw.Eerste indruk van Málaga

Vandaag de dag is dit plein het eerste dat bezoekers van de cruiseschepen zien nadat ze van boord zijn gestapt in de haven van Málaga. Het plein ligt tegenover de hoofdingang van de haven en de Palmeral de las Sorpresas, met de Alameda Principal aan de ene kant en het Parque de Malaga aan de andere kant.


Aan het plein staat het AC Hotel. Dit is een van de beste rooftop terraces van de stad. Je kunt soms gratis naar boven, als je maar een drankje haalt. Naast dit hotel staan mooie grote gebouwen. Het plein is het begin van de duurste winkelstraat in Spanje: calle Larios. Ook paseo del Parque begint bij plaza de la Marina en het is het begin van paseo de Muelle Uno; het begin van de haven van Málaga. Op het midden van het plein staat een mooie fontein, wat ook de toegang is tot de grote parkeergarage. Er staat ook een toeristenkantoor. Hier kun je een gratis plattegrond ophalen.

Plaza de la Marina heeft diverse renovaties ondergaan in zijn geschiedenis, zoals de bouw van een ondergrondse openbare parkeerplaats en het blootleggen van delen van de 17e eeuwse havenmuur.

Standbeelden

Op Plaza de la Marina staan ook de standbeelden van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen die de stad Málaga in 1862 bezocht. Een stukje verder richting haven staat het standbeeld van ‘El Cenachero’. Dit was een Malagueno die als visverkoper door de straten liep en zijn vis aan de man probeerde te brengen.