Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Fietsen door historisch centrum Málaga nu verboden

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 09:14

Een opmerkelijke maatregel is afgelopen maandag in Málaga ingegaan. Het is vanaf 29 april 2019 verboden om door het historisch centrum van Málaga te fietsen, je te verplaatsen met een elektrische step of segway. Dat heeft de gemeente besloten. Boetes kunnen oplopen tot wel 200 euro.

Politie zal mensen staande houden

De politie zal mensen die toch fietsen of de elektrische step gebruiken, staande houden en bekeuren. Málaga was een van de voorlopers qua aanbod van elektrische steps. Ook segways zullen een stuk minder populair worden. Residenten mogen nog wel fietsen in het oude centrum.

Segway tours en fietstocht aanbieders hard geraakt

Vooral segway tours en fietstochten door de stad Málaga zullen hard geraakt worden. Fietsen door het centrum is toch een van de populairste dingen die je in Málaga kunt doen. Er wordt kritiek geuit op deze beslissing. De voorzitter van AMETMOS zegt dat het vooral ergelijk is dat dezelfde gemeente die de vergunningen aan fietsbedrijven verstrekte, ze nu weer afpakt. Hij vindt het een draconische maatregel, een die het imago van de stad zeker niet gaat verbeteren. Hij stelt dat de meeste steden van alles uit de kast trekken om duurzaam transport te stimuleren, Málaga bewandelt de tegenovergestelde weg.

Reactie plaatsen

Reacties

Erwin
5 jaar geleden

Ik vind die maatregel natuurlijk zeer spijtig.
Anderzijds begrijp ik dit wel, als je ziet aan welke snelheid de elektrische steps je voorbijflitsen. Toch gevaarlijk voor de voetgangers.

Albert
5 jaar geleden

Het historisch centrum van Málaga is wandelend goed te doen. Alles ligt dicht bij elkaar. Ook ik ergerde mij regelmatig aan de segways, elektrische steps en de fietstours. Het oversteken van een autovrije straat was soms levensgevaarlijk met voornoemd verkeer. Een uitstekend besluit van de gemeente Málaga!

willem
5 jaar geleden

Ik vind het qua scooters, electrische stepjes en segways wel beter, maar ik kan slechts kort lopen en heb daarom een vouwfietsje, voor mij wel erg zuur nu ik word beboet.