Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Aardbeving in stad Málaga

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 16:31

In Málaga hebben veel mensen gisteren een aardbeving gevoeld. Het was er een met een 3,1 op de schaal van richter. Iets ten noorden van de stad Málaga lag het epicentrum, op zo'n 62 kilometer diepte. Door de diepte is de aardbeving door maar weinig mensen gevoeld. De trillingen waren te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen.

Aardbevingen op het Iberisch schiereiland komen vaker voor

Afgelopen donderdag 2 mei 2019 omstreeks 10:36 was de aardbeving, volgens het lokale IGN, het nationale geografisch instituut. En nabij Málaga, Totalán, Rincon de la Victoria en Moclinejo. Verschillende mensen hebben niet alleen de aardbeving gerapporteerd, maar ook een vragenlijst ingevuld over of er spullen zijn gevallen en hoe zwaar ze het gevoeld hebben. In 1755 vielen er bij een aardbeving nabij Lissabon nog zo'n 100.000 doden. Aardbevingen op het Iberisch schiereiland zijn dus niet zo raar!

Zwaarste beving in afgelopen 6 maanden

Het was de zwaarste aardbeving in de afgelopen 6 maanden. De laatste noemenswaardige aardbeving werd op 27 november 2018 gerapporteerd; die was 2,8 op de schaal van richter.