Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Gemeente Málaga wil caminito del rey aanmelden als werelderfgoed

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 12:49

De caminito del rey is cultureel erfgoed, zo zegt de provincie Málaga. De spectaculaire wandeling caminito del rey is een van de best bezochte attracties in Andalusië, de zuid-Spaanse regio waartoe Málaga ook behoord. Zij zetten ruim vijf jaar geleden de renovatie in gang. Er werd gisteren een voorstel gepresenteerd bij UNESCO van maar liefst 250 pagina’s. De gemeente Málaga wil de caminito del rey aanmelden als werelderfgoed.

Caminito de rey-voorstel gepresenteerd

Ruim een miljoen toeristen hebben het pad de afgelopen 4 jaar bewandeld. Niet alleen de amandelverkoper aan het begin van het pad heeft er profijt van, ook de lokale ondernemers rond de plaatsen El Chorro en Ardales en waarschijnlijk ver daarbuiten pikken een graantje mee. Ondanks het grote succes zegt de provincie dat het nog veel beter kan. 

Mooi pad maar ook grottekeningen, grafmonument en kerk

Het is niet alleen een geweldig mooi pad, in de kloof is bewijs gevonden van prehistorische bewoning. De grottekeningen zijn een van de oudste grottekeningen die ooit zijn bestudeerd. Verder is de kloof beschermd natuurgebied, is er een grafmonument (La Aguilillas in Camillas) en er is een kerk die getuige was van de Mozarabische opstand. Als het aan de gemeente ligt zijn dit genoeg redenen om tot werelderfgoed te worden verklaard.

UNESCO-vermelding van pad dubbel en dwars waard

De tocht door de caminito del rey is volgens ons werkelijkwaar fantastisch. Onlangs werd bekendgemaakt dat de caminito del rey 2x zo lang en spectaculair wordt en daar zijn wij van ontdekmalaga maar wat blij mee! Dat betekent dat er meer mensen blijgemaakt kunnen worden want de kaartjes zijn meestal snel uitverkocht. Bestel jouw kaarten hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.