Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

De 135 meter hoge toren in de haven van Málaga komt er echt

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 00:40

Een kleine twee weken geleden kwam het megaproject in de haven van Málaga weer een stapje dichterbij. De koninklijke familie van Qatar besloot na een ontmoeting met de burgermeester van Málaga, Francisco de la Torre, om 150 miljoen euro neer te leggen voor de bouw van een hotel van 35 verdiepingen in de haven van Málaga. 

Financiering

Al Alfia, een holding in bezit van de Qatarese koninklijke familie, zal dit project leiden. Het idee is om de toren op het Levante-dock neer te zetten. Er is zo’n 90 - 120 miljoen euro nodig voor de bouw en nog eens 20 tot 30 voor het inrichten van het hotel, om het vervolgens aan een internationale keten over te dragen.

Bouw in 2020 lijkt onrealistisch

De toren zal 135 meter hoog worden en 35 verdiepingen tellen. Hoewel de bouw eerst zou moeten plaatsvinden tussen 2020 en 2023, lijkt dat plan op dit moment onrealistisch. Ramón Calderón, voormalig Real Madrid directeur, is ook betrokken bij het megaproject. Onbevestigde bronnen weten nu te vertellen dat Al Alfia het project zal financieren zonder tussenkomst van banken.