Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

De stad Antequera

Gepubliceerd op 18 juli 2018 om 10:13
De stad Antequera

De stad Antequera - Antequera  een stadje in de provincie Málaga, Andalusië aan de voet van de bergketen El Torcal. Antequera heeft een rijk verleden, van Romeinse badhuizen tot de ruïnes van een oud Moors kasteel, van Dolmen uit het Bronzen tijdperk tot de vele kerken uit de Christelijke periode.

Antequera draagt de bijnaam ‘Hart van Andalusië’ omdat het centraal gelegen is tussen Malaga, Córdoba, Gránada en Sevilla.De eeuwen oude stad bevindt zich op het kruispunt van wegen in het geografische centrum van Andalusië. De stad ligt 47 km ten noorden van de stad Málaga, aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Calizo Chimenea, 575 m boven zee niveau. De stad kijkt uit over een vruchtbare vallei, aan de zuidzijde grenzend aan de Sierra de los Torcales en aan de noordzijde aan de rivier de Guadalhorce. De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent.

 

In de benedenstad komt de invloed van de barok tot uiting in meesterwerken zoals de Colegiata de San Sabastian (16de tot 18de eeuw), waar nu het waardevolle Romeinse brons van de Efebo de Antequera wordt tentoongesteld.

 

De arena, daterend van 1848,  is vanaf 1984 herbouwd in een stijl die de diverse architectonische invloeden van de stad weerspiegeld en wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste arena's in Spanje. In Antequera is tevens een triomfboog te vinden die in 1595 werd opgericht ter ere van Philips II.

 

In de omgeving van Antequera liggen de zoutwater lagune Fuente de Piedra. Broedplaatsen van de flamingo één van de weinige in Europa. Aan de overkant van de rivier de Guadalhorce ligt de "Rots der geliefden" (la Peña de los Enamorados), genoemd naar de legende van een Christen en zijn Moorse geliefde die samen van deze rots sprongen om de achtervolging van de Moren te ontkomen.

 

In het oosten aan de rand van de stad ligt een van de grootste grafheuvels van Spanje, welke dateren uit de Bronstijd. Hier kun je de graven van Menga, Viera en El Romenal bezoeken. Ze zijn 4500 jaren oud en behoren daarmee tot de belangrijkste oude graven van Europa. Niet ver van Anteqera bevindt zich het bijzondere rotslandschap El Torcal. Dit rotslandschap wordt op ongeveer 150 miljoen jaar oud geschat, hier zijn ook diversen wandelpaden. Torcal de Antequra, is een speelse doolhof van de door wind en regen bewerkte stenen die sterk tot de verbeelding spreken.

 

Dinsdag en zondag ochtend is er markt in Antequera

Feria Antequera: eind mei

 

Bekijk ook Interhome


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Vliegtickets Spanje De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker
Transavialogo De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker