Ontdek Nerja en de mooiste plekjes!

Gepubliceerd op 20 juli 2018 om 11:46

Nerja aan de Costa del Sol › Andalusie › Spanje - Ontdek de stad Nerja, dit typisch Spaans stadje en ligt ten oosten in de provincie Málaga. Beleef Nerja met de mooiste en leukste tips en bezienswaardigheden! Nerja heeft prachtige stranden en twee heel bekende bezienswaardigheden "Balkon van Europa "en de"grotten van Nerja".Midden in het oude centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een met bomen omsloten plein, waar een klif 23 meter boven de zee ligt hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Balcon de Europ heeft haar naam te danken aan Koning Alfonso XII.

 

Die bij zijn bezoek aan de stad na de verwoestende aardbeving van 1884, was hij zo onder de indruk dat hij het officieel ‘Balcon de Europa’ benoemde. Hier staat ook een levensgroot standbeeld van de Koning Alfonso XII.

 

Het Balkon van Europa is gebouwd op een voormalig fort en het enigste wat daarvan nog overgebleven is zijn twee roestige kanonnen.

 

Historisch Centrum Van Nerja

Hier niet ver vandaan bevindt zich ook het prachtige historische gedeelte van Nerja, waar je heerlijk door de nauwe straatjes van de gerestaureerde en goed onderhouden gebouwen en straten kunt genieten.

 

Kerk Iglesia El Salvador
Aan het eind van Balcon de Europa bevindt zich de kerk El Salvador. De barok-neoklassieke stijl werd voltooid in 1697, de klokkentoren werd toegevoegd in 1724 en verder uitgebouwd aan het eind van de 18e eeuw. In 1997 vond de laatste restauratie plaats.

 

Las Cueva de Nerja

Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten "Las Cueva de Nerja" waar vele vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo'n 20.000 jaar oud. Deze druipsteen grotten werden door toeval door spelende kinderen ontdekt in 1959.

 

Meer informatie over Nerja vind je HIER


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Vliegtickets Spanje
Eliza was here!
De Jong- zonvakanties Spanje

Trivago hotel vergelijker