Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Het prachtige witte bergdorp Casares

Gepubliceerd op 24 augustus 2018 om 13:38


Dit prachtige witte dorp Casares in de Spaanse provincie Málaga,

Casares - Dit prachtige witte bergdorp Casares in de Spaanse provincie Málaga, Andalusië staat op de lijst van: ‘Artistieke en Historische erfgoed’. Dit mooie bergdorpje is misschien wel één van de meest karakteristieke dorpen in de regio Andalusië.

 

Hier is ook de bekende schrijver Blas Infante geboren, die vooral bekend is geworden door zijn boek “Vader van Andalusië“ en het volklied van Andalusië schreef en gelijktijdig de ontwerper van de Andalusische vlag is. Blas stond aan de wieg van de autonomie van Andalusië.

 

Vergeet vooral niet het romeinse badhuis van de La Hedionda, te bezoeken met zijn zwavelhoudende water, maar  ook het culturele centrum “Blas Infante“, dat je kunt vinden in de 16e-eeuwse kerk La Encarnación is zeker een bezoek waard.

 

Daarbij is Casares het dorp van legendes, waaronder die van de Baños de la Hedionda, het water waarin 'een duivel woonde die zijn laatste adem uitblies toen hij verbannen werd door Santiago'. De legende moet de zwavelgeur van het water verklaren.

Nog andere verhalen gaan over een schurftige hond die genezen zou zijn na een bad in water van de Hedionda...

Een andere legenden zegt dat Julio César,die als praetor opdracht gaf om deze baden te bouwen zodat hij zijn huidziekte in deze baden kon verlichten.

 

Vanaf het 18e-eeuwse Arabische Kasteel heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en bij helder weer kun je zelfs de Afrikaanse kust zien!

 

De bezienswaardigheden van Casares:

  • Iglesia parroquial de San Sebastian
  • Castillo y muralla árabe (Kasteel en Arabische muur)
  • Bron of Fuente de Carlos III
  • Kerkhof of Cementerio
  • Baños de Hedionda
  • Historische toerismedienst
  • Uitkijkpunt aan de haven of Mirador del puerto

 

Het VVV-kantoor van Casares vind je in:

Calle Carrera 15

Casares

Tel : +34 952 89 55 21 .


All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars