Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pedregalejo de Visserswijk in Málaga

Gepubliceerd op 2 juli 2018 om 12:48

De visserswijk en het strand van Pedregalejo

Zoek je een echt authentiek stuk Málaga? Een strand waar je de visjes rechtstreeks uit het water gegrild krijgt? Een stukje Málaga dat wat minder druk is dan het oude centrum? Dan ben je aan het juiste adres bij Pedregalejo!


De Visserswijk Pedregalejo

Pedregalejo is een heel authentiek en gezellig stukje Málaga. Het is namelijk een oude visserswijk met een prachtig strand! Je kunt rustig over de boulevard fietsen. Huur een fiets bij Bajabikes

Espetos (sardientjes) op het strand

Het is echt een heel ander stukje Málaga. Dat doordat de visserij hier echt de boventoon voert. Je ziet vooral bij het strand overal vissersbootjes. Er staan veel palmbomen, er staan kleine huisjes en ze verkopen aan het strand echte espetos. Dat zijn sardientjes die vaak diezelfde dag zijn gevangen. Ze worden op de vissersbootjes aan het strand gegrild en voor een paar euro kun je een aantal gespiesde sardientjes krijgen. Je kunt over het strand Pedregalejo richting het centrum van Málaga lopen.

El Palo lijkt op Pedregalejo

Ten oosten van Pedregalejo ligt El Palo. Dit is bekender en grenst aan Pedregalejo. Ook het strand van El Palo is erg vergelijkbaar met die van Pedregalejo. De stranden zijn erg populair bij de Malagueños.