Pedregalejo de Visserswijk in Málaga

Gepubliceerd op 2 juli 2018 12:48De Visserswijk Pedregalejo

Pedregalejo de Visserswijk in Málaga  - Op de fiets naar Pedregalejo een authentiek en gezellig stukje Málaga. Hier kun je lekker rustig over de boulevard op de fiets naar toe fietsen, ( huur een Fiets ). Pedregalejo, het vroegere vissersdorpje van Malaga.

Een heel andere wereld met kleine huizen, vissersboten, wiegende palmen en heerlijk strand. 

De schilderachtige baaien liggen hier naast elkaar. ’s Avonds kun je fijn over de Paseo wandelen of er vis eten. Loungebars en visrestaurants zorgen voor de juiste mix van klassiek en modern. Van Pedregalejo kun je ook prachtig langs de Middellandse zee wandelen terug naar Malaga.

De sfeer in dit oude en authentiek vissersdorpje wat tegenwoordig een wijk is van de stad Málaga is toch anders dan die in het historisch centrum en hoewel de wijk druk bezocht wordt, is de sfeer hier heerlijk ontspannen.

De stranden van Pedregalejo zijn zeer populair bij de malagueños.  In dit leuke en gezellige visserdorpje heerst nog steeds de traditie om de vers gevangen vis ‘a la parilla’ te grillen. Hier vind je de lekkere over heerlijke Malageense Espetos de Sardines (gegrilde sardientjes). Meestal wordt de vis op kleine vissersbootjes op het strand gegrild.

 

Fiets huren kun je HIER

Meer info over fietsen door Málaga en verschillende routes kijk HIER

 

Bron: ANWB
«   »