CAC Museum in Málaga

Gepubliceerd op 2 november 2018 om 15:00


KUNST - CAC Museum in Málaga - Museum voor hedendaagse kunst. Het Stedelijk Centrum voor Hedendaagse Kunst ( CAC) presenteert de tentoonstelling "Vierhanden", een tentoonstelling van zesendertig werken van Gonzalo Torné en Quico Rivas tussen 2005 en 2007 (Rivas stierf in 2008) die hun smaak, bezorgdheid en gedachten onthullen.

 

De CAC Málaga presenteert deze expositie tot 6 januari

Deze ongepubliceerde werken van Gonzalo Torné en Quico Rivas (overleden in 2008) waarin handen een speciale rol spelen.

 

De tentoonstelling, bestaat uit 36 ​​schilderijen en collages. Het is de eerste keer dat deze werken worden tentoongesteld aan het publiek en ze worden gepresenteerd als een visueel manifest dat het "appropriationisme" van Gonzalo Torné aanduidt.

 

 Gonzalo Torné: "na zoveel jaren van schilderen, zijn er nog steeds aspecten van mijn werk waarvan de redenen mij ontgaan of ik weet het niet, evenals van sommige schilderijen in het bijzonder. 

 

Van anderen bestaat er geen twijfel over de diepe reden van bestaan. Over het algemeen komen mijn werken voort uit een intuïtieve en emotionele relatie, die "speelt" met de rationele, wetenschappelijke kennis van de plastische talen. 

 

Mijn bedoeling, wanneer ik een werk bedenk, is dat het gebeurt in een onontkoombare en vloeiende relatie tussen achtergrond en vorm. Dat is; tussen wat, en hoe. In een niet-sequentiële act, maar alleen. 

 

Denk aan het gevoel en voel de gedachte. "Rede en emotie", mijn werk fluctueert tussen deze termen ".

 

De directeur van de CAC Málaga, Fernando Francés , heeft gezegd dat schilderen een "hobby" is die beide kunstenaars verenigt en die, dankzij hun verbinding, erin geslaagd is om "één enkel werk" te creëren.

 

Entree: Gratis

Openingstijden: Dinsdag – zondag 10.00 uur – 20.00 uur

Zomer:  Dinsdag - zondag 10.00 uur – 14.00 uur en 17.00 uur – 21.00 uur

Adres: Calle Alemania


Website: 
CAC Málaga