Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Málaga in de feestmaand december


Málaga in de feestmaand december

Málaga in de maand december

We beginnen maar gelijk met de feestdagen: 24 december Nochebuena (kerstavond)  met familie, en nachtmis, nieuwjaarsdag en 25 december Dia de navidad, kerstdag.  Oudejaarsdag. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in Málaga. Hier wat inspiratie en tips voor de maand december!De belangrijkste dagen in de feestmaand december:

    * 22 dec. - begin kindervakantie en Spaanse loterij El Gordo (probeer je geluk)


    * 24 dec. - Nochebuena (kerstavond)  met familie, en nachtmis


    * 25 dec. - Dia de navidad, kerstdag.


    * 28 dec. - Día de los Santos Inocentes (wat bij ons 1 april is)


    * 31 dec. - Oudejaarsdag


    * 6 jan.   - januari - Driekoningen

 

Dan begint voor velen pas het echte feest, de uitverkoop!


SNP Fietsvakanties

De Kerststallen in Málaga - Belenes de Málaga

Een grote traditie in Málaga zijn de ‘belenes‘ op z'n Nederlands " kerststallen". Welke vanaf begin december door broederschappen en vele organisaties plaatsen en bouwen deze prachtige kerstallen.

Alleen in het historisch centrum zijn al een tientallen kerststallen te bewonderen.

In het Gemeentehuis staat zelfs een kerststal van bijna 100 vierkante meter. Wilt u de kerststallen eens gaan bezoeken?

Er staan ook kerststallen bij de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief.

Dit jaar keer zijn er 61 kerststallen kerststallen verspreidt over de stad Málaga.

Wilt u weten waar deze allemaal bevinden en wanneer en hoe laat ze geopend zijn  kijk eens hier

Kerstverlichting in Málaga

De kerstverlichting in Málaga brand dagelijks van 18.30 tot 02.00 uur s'nachts en dagelijks vindt er om 18.30 en 21.30 een lichtshow met muziek (lichtorgel) plaats. U kunt van de kerstverlichting genieten tot 6 januari 2018 de dag van Drie Koningen.

De laatste jaren bleef de kerstverlichting hangen t/m Carnaval de Málaga.


Oud en Nieuwjaar in Málaga

Op Plaza de Constitución wordt met oud- nieuwjaar door de Málagueños nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar. De kerstverlichting blijft tot 6 januari hangen tot de dag van Driekoningen, dat is de dag waar de kinderen hun cado' s krijgen, zoals bij ons met sinterklaas.Oud en Nieuwjaar Tradities

Hierbij wordt bij elke klokslag een druif wordt gegeten. Dan bij elke klokslag een druif eten staat voor geluk voor het komend jaar. Deze traditie is ontstaan in 1909, toen was er een groot overschot aan druiven in de regio Alicante en verkochten hun druiven toen onder het motto van eet een druif per klokslag en het geluk lacht u het komend jaar toe!

 

Een andere Spaanse tradities met nieuwjaar, en deze stamt uit de middeleeuwen. Dat is het dragen van rood ondergoed, ja en dat leidt tot veel liefde in het nieuwe jaar.

In de middeleeuwen was rood de kleur van de duivel was, tenminste dat geloofde man, daarom werdt er geen rode kleding gedragen.

Maar ja,  rood is ook de kleur van de liefde. Het zat natuurlijk nog steeds een beetje in de verdomde hoek, dus ging man rode lingerie dragen; dit zorgde natuurlijk voor veel liefde en nog meer geluk, en andere mensen konden dit natuurlijk niet zien.


Drie koningen Málaga

Vrijdag 5 Januari - INTOCHT DRIE KONINGEN  aankomst van de Reyes Magos

Cabalgata de los Reyes Magos

 

Centrum Málaga - Begin stadhuis
tijd: vanaf 17.00 uur

 

DE ROUTE
Stadhuis Málaga, Avda. de Cervantes, Plaza General Torrijos, Paseo del Parque, Plaza de la Marina, Alameda Principal, Puerta del Mar, Atarazanas, Plaza de Arriola, Pasillo de Santa Isabel, Carretería, Álamos, Plaza de la Merce

 

In Málaga

Andalusië kijken de kinderen elk jaar weer uit naar de dag van de drie koningen, of in het spaans de Tres Reyes Magos. Dan voorafgaand aan 5 en 6 januari kijken de kinderen vol spanning uit naar deze dag.

Er worden briefjes geschreven met de wensen aan de drie koningen en natuurlijk gelijk op het goede gedrag van het afgelopen jaar heen gewezen des te groter is de kans op een cado. Daarvoor tref je de driekoningen vaak in winkelcentrums en/of warenhuizen waar de kinderen de driekoningen de wensen kenbaar maken en de driekoningen schudden veel heel veel kinderhand

 

5 januari is er een drie koningen optocht

Op 5 januari is er een drie koningen optocht (Cabalgata Reyes Magos) door het centrum van Málaga, die bij Plaza de general Torrijos, ter hoogte van het stadhuis van Málaga Paseo del Parque over de rotonde en weer terug naar het centrum van de stad Málaga. Ondertussen worden er van wagens veel heel veel snoepjes er onder gegooit, het hoogte punt is natuurlijk als de wagen van de drie koningen voorbij komt met de vriendelijk wuivende wijzen. Als de drie koningen optocht voorbij is worden thuis de schoentjes onder de kerstboom gezet, soms worden er ook kleine geschenken voor de koningen en hun kamelen erbij gezet zoals mandarijnen, walnoten of water.In de nacht van 5 januari op 6 januari worden de geschenken door de drie koningen bezorgd.Op 6 januari,  de scholen zijn die dag gesloten wordt tijdens het ontbijt de cado's door de kinderen uitgepakt. Ook wordt er een typische Spaanse lekkernij gegeten de Roscón de Reyes (drie koningen krans). Deze ronde cake, is versierd met allerlei gekleurde snoepjes, en traditioneel zit ergens een boon verstopt. Als je het pech hebt dat je de boon in je stuk cake hebt, ja dan moet je de cake betalen. Maar ja dit moetje ook weer niet te letterlijk nemen, maar als je het geluk hebt een kleine kroon of koning in je stuk cake te vinden dan heb je een goede dag, dan je wordt de hele dag als een koning behandelt.

De kinderen die niet lief zijn geweest, bij ons in Nederland gaan ze in de zak en of krijgen ze de roe. Hier krijgen de kinderen carbón dulce, dit zijn zoete snoepjes ze lijken verdacht veel op zwarte steenkool.