Kerst Málaga - Kerstverlichting in Málaga

Tijdens kerst wordt Malaga versierd met duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst omtovert tot een heerlijk, gezellig, fonkelend en betoverend kerstdecor. Met de kerstvakantie in Málaga, proef je de kerstsfeer en geniet je van de gezelligheid en dat in een heerlijk mild klimaat! Geniet van de kerstverlichting in Málaga tot en met 3 koningen (6 januari).Oude lichtkoepel helaas niet meer

In 2019 zal de traditionele lichtkoepel over calle Larios weg zijn. Deze lichtkoepel is door de eigenaren verkocht aan de stad Liverpool. Maar er komt een nieuwe! Deze kerstverlichting zal aangaan op 29 november. Bekijk hoe dat eruit ziet hieronder!

De stand van zaken eind november 2019:De kerstverlichting ging aan op 29 november 2019:

Kerstfeest in Málaga

Kerst in Málaga. Op plaza de Constitución staat een grote kerstboom en vele Malaguenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond. Ook op plaza de la Marina stond een grote kerstboom. Aan paseo del parque was een leuke kerstmarkt. De winkels zijn met kerstversiering versierd en hier wordt ook vlijtig naar cado's gezocht en gekocht voor familie en vrienden. De straten zoals Alameda Principal hangen duizend lichtjes in de bomen waardoor er een grote gezellige betoverende lichten zee ontstaat.

 

Belenes de Málaga - kerststallen in Málaga
Op diversen plaatsen worden kerststallen geplaatst in Málaga zoals bij de broederschappen en de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief en op nog vele andere plaatsen. Alleen in het historisch centrum zijn al een tientallen kerststallen te bewonderen.

In het Gemeentehuis staat zelfs een kerststal van bijna 100 vierkante meter. Wil jij de kerststallen eens gaan bezoeken?

 

Hier vind je de los Belenes de Málaga en de openingstijden


De kerstverlichting in Málaga tot 2018

Op Plaza de Constitución wordt met oud- nieuwjaar door de Málagueños nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar. De kerstverlichting blijft tot 6 januari hangen tot de dag van Driekoningen, dat is de dag waar de kinderen hun cadeau's krijgen, zoals bij ons met sinterklaas.

Met de zachte winters in Málaga kun je kerstfeest een keertje anders beleven, dit is een ideale tijd om te genieten van een steden trip naar Málaga. Er eventjes een paar dagen tussenuit, overdag van de zon genieten een terrasje pikken en s'avonds van de heerlijke kerstsfeer genieten.Kerst in Málaga op een rijtje

Op de laatste vrijdag in november zet de burgemeester van Málaga de kerstverlichting aan. Één voor één gaan de miljoenen lichtpunten opgebouwde Luces de Navidad branden. Dit jaarlijks terugkerend evenement is het begin van volle winkels, welke zoals ook in Nederland ongeveer maand lang duurt.
Er wordt geshopt door de Nederlanders voor Sint, voor het Kerstfeest door de Britten en natuurlijk door de Spanjaarden voor Los Reyes Magos op 6 januari.
Dat is de dag waar ze hier cadeautjes van de Drie Koningen krijgen.

Wanneer - Vanaf 2019 vanaf vrijdag 29 november  - eventjes na 18.00 uur (dagelijks)
Waar - In het centrum van Málaga - op de Alameda Principal en Plaza de la Constitución.

    * 22 dec. - begin kindervakantie en Spaanse loterij El Gordo (probeer ook eens je geluk)
    * 24 dec. - Nochebuena (kerstavond)  met familie, en nachtmis
    * 25 dec. - Dia de navidad, kerstdag.
    * 28 dec. - Día de los Santos Inocentes (wat bij ons 1 april is)
    * 31 dec. - Oudejaarsdag
    * 6 jan.   - januari - Driekoningen

 


Voordelige vakanties naar Málaga - Hier schijnt de  zon!

sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
kras-vakantiereizen Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Vliegtickets Spanje De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker
Transavialogo De Jong- zonvakanties Spanje
Trivago hotel vergelijker