Kerst Málaga - Kerstfeest in Málaga

Kerstverlichting in Málaga

Kerst Málaga - Kerstfeest in Málaga - Kerstverlichting in de stad Malaga, met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Met de kerstvakantie in Málaga, proef je de kerstsfeer en geniet je van de gezelligheid en dat in een heerlijk mild klimaat!


DE KERSTVERLICHTING 2018 BRAND IN MALAGA

De magie van Kerstmis in Málaga
De kerstverlichting in Málaga brand, en zal nu dagelijks van 18.30 tot 02.00 uur s'nachts branden en dagelijks vindt er om 18.30, om 20: 00 uur en 21.30 een lichtshow met muziek (lichtorgel) plaats. U kunt van de kerstverlichting genieten tot 6 januari 2019 de dag van Drie Koningen


De kerstverlichting in Málaga

Foto: La Opinión de Málaga -  De kerstverlichting in Málaga


Kerstfeest in Málaga

Kerst in Málaga.  Heerlijke vakantie in Málaga, proeven van de kerstsfeer en genieten van de gezelligheid omgeven en dat in een mild klimaat!
Met de kerst wordt Malaga versierd met duizenden en duizenden lampjes die de stad in deze donkerdere dagen voor kerst verandert in een heerlijke gezellige fonkelende en betoverende kerstdecor. Op vrijdag 30 november  wordt eventjes na18.00 uur de traditionele kerstverlichting in Malaga aangezet door de burgemeester van de stad Málaga. Waarna meer als vier miljoen lichtjes gaan branden. Op Plaza de Constitución staat een grote kerstboom en vele Malaquenos komen naar het plein om een foto te maken met de verlichte kerstboom als achtergrond. De winkels zijn met kerstversiering versierd en hier wordt ook vlijtig naar cado's gezocht en gekocht voor familie en vrienden. De straten zoals Alameda Principal hangen duizend lichtjes in de bomen waardoor er een grote gezellige betoverende lichten zee ontstaat. Op Plaza de la Constitucion en Plaza de la Marina staan grote kerstbomen. Aan de boulevard Paseo del Parque is een leuke kerstmarkt

  Foto: La Opinión de Málaga -  De kerstverlichting in Málaga

Foto: La Opinión de Málaga -  De kerstverlichting in Málaga


Belenes de Málaga - kerststallen in Málaga
Op diversen plaatsen worden kerststallen geplaatst in Málaga zoals bij de broederschappen en de kathedraal, het stadhuis en het gemeentelijk archief en op nog vele andere plaatsen. Alleen in het historisch centrum zijn al een tientallen kerststallen te bewonderen.

In het Gemeentehuis staat zelfs een kerststal van bijna 100 vierkante meter. Wilt u de kerststallen eens gaan bezoeken?

 

Hier vindt u de " LOS BELENES DE MÁLAGA"  en de openingstijden

Op Plaza de Constitución wordt met oud- nieuwjaar door de Málagueños nieuwe jaar verwelkomt met veel muziek en gejuich en samen telt men af tot het nieuwe jaar. De kerstverlichting blijft tot 6 januari hangen tot de dag van Driekoningen, dat is de dag waar de kinderen hun cado' s krijgen, zoals bij ons met sinterklaas.

Met de zachte winters in Málaga kun je kerstfeest een keertje anders beleven, dit is een ideale tijd om te genieten van een steden trip naar Málaga. Er eventjes een paar dagen tussenuit, overdag van de zon genieten een terrasje pikken en s'avonds van de heerlijke kerstsfeer genietenAlles op een rijtje gezet

Op de laatste vrijdag in november zet de burgemeester van Málaga de kerstverlichting aan. Één voor één gaan de miljoenen lichtpunten opgebouwde Luces de Navidad branden.
Dit jaarlijks terugkerend evenement is het begin van volle winkels, die zoals bij ons ongeveer maand lang duurt.
Er wordt geshopt door de Nederlanders voor Sint, voor het Kerstfeest door de Britten en natuurlijk door de Spanjaarden voor Los Reyes Magos op 6 januari.
Dat is de dag waar ze hier cadeautjes van de Drie Koningen krijgen.

Wanneer - In 2018 vrijdag 30 november  - eventjes na 18.00 uur (dagelijks)
Waar - In het centrum van Málaga - op de Calle Larios en Plaza de la Constitución.

    * 22 dec. - begin kindervakantie en Spaanse loterij El Gordo (probeer ook eens je geluk)
    * 24 dec. - Nochebuena (kerstavond)  met familie, en nachtmis
    * 25 dec. - Dia de navidad, kerstdag.
    * 28 dec. - Día de los Santos Inocentes (wat bij ons 1 april is)
    * 31 dec. - Oudejaarsdag
    * 6 jan.   - januari - Driekoningen

 


Voordelige vakanties naar Málaga - Hier schijnt de  zon!!!!!!