Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek Málaga » Gebouwen en monumenten » Tabaksfrabriek


De tabaksfabriek van Málaga of: la tabacalera

Vlakbij playa de la Misericordia staat de oude tabaksfabriek van Málaga. Het terrein wordt in de volksmond nog steeds la tabacalera genoemd. Achter de prachtige poort vind je een prachtige binnentuin. Aan deze binnentuin zijn 2 musea te vinden.

De oude tabaksfabriek is vooral door haar mooie poort en binnentuin een lust voor het oog. Als je in de buurt bent dan is het het waard om even langs te lopen! De oude tabaksfabriek ligt vlakbij het strand van Misericordia.De tabaksfabriek werd gebouwd in 1923 - 1927. Er werd pas tabak geproduceerd in 1932. Het hele gebied was in handen van de tabaksfabriek. De grote poort was er destijds ook al. Er waren kantoren voor design, reclame en andere tabaksgerelateerde zaken aan de rechterkant. Ook woonde de toenmalige directeur op hetzelfde terrein.

In 2002 sloot de fabriek haar deuren. In 2004 werd de gemeente van Málaga eigenaar van de fabriek en het terrein van de voormalige fabriek. 


Stadhuis Malaga in het Spaans Ayuntamiento de Malaga

Musea in de oude tabaksfabriek

De twee musea die je vindt binnen la tabacalera zijn het automuseum en het Russisch staatsmuseum. Verder vind je er een gedeelde werkplek. Hier kun je een tafeltje met een computer huren voor bijvoorbeeld een dag. Ook vind je in hetzelfde gebied een kantoor voor gemeentelijke belastingen.