Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ontdek wijngaarden in de omgeving van Malaga

Gepubliceerd op 16 juni 2018 om 21:36


Malaga en zijn bijzondere wijnen

Ontdek wijngaarden in de omgeving van Malaga - De Bodega’s in de omgeving van Malaga produceren bijzondere wijnen.  De Málaga wijnen, heeft een wijnindustrie die terug gaat naar de tijd van de Phoeniciërs en behoord tot één van de oudste van de wereld. Ook de Grieken en de Romeinen smaakte de wijn uit Málaga zeer goed en exporteerde deze zelfs. 

 

maar in de 19e eeuw werden vele wijnranken verwoest door diversen plagen en de smaak veranderde waardoor de wijnproductie halveerde in de provincie Málaga

Vandaag de dag produceert de provincie Málaga ruim 2 miljoen liter wijn per jaar en staat vooral bekend om zijn zoete wijn gemaakt uit druivensoorten Moscatel en Pedro Ximenez. Die hoofdzakelijk geproduceerd worden Axarquia rond de stad Velez Málaga en boven de stad Antequera waar hoofdzakelijk de zoete druivensoort Pedro Ximenez voorkomt en rondom het stadje Manilva.

De druiven worden buiten de stad Malaga verbouwd, geperst en soms gefermenteerd, rijpen de wijnen altijd in de stad Málaga zelf.

 

Het drinken van zoete wijn is een deel van de cultuur van Málaga en Andalusië. Ga in één van de authentieke wijnlokalen van de stad Málaga zoals in bodega El Pimpi en de Antigua Casa de Guardia van dit bijzondere druivensap genieten samen met een heerlijke tapa erbij.

 

Meer informatie van bodega El Pimpi vind je HIER

Meer informatie van Antigua Casa de Guardia vind je HIER

 

Foto: vakantiehuizenspanje.nl