Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

2 Hotels vestigen zich in La Equitativa bij calle Larios

Gepubliceerd op 2 juli 2019 om 13:05

Het La Equitativa-gebouw in Málaga wordt een onderkomen voor een 4 en een 5 sterrenhotel. Dat schrijft Le Courrier en HOSTELTUR. Eind mei is een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van de toren. 

Soho Boutique met 4 sterren en een ander hotel met 5 sterren

Het in het oog springende gebouw bestaat uit een toren en een ander lager deel. De toren zal een Soho Boutique-hotel worden. Er wordt meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd om de 42 meter hoge toren en 14 verdiepingen in een 4-sterrenboetiekhotel te veranderen. Het gaat Soho Boutique La Equitativa heten. De locatie is ideaal, aan het begin van calle Larios met het standbeeld van Marqués de Larios op de voorgrond.

Het lagere deel wordt een hotel van Key International. De in Miami gevestigde investeringsgroep wil er een 5 sterrenhotel an maken. Volgens Málaga Hoy zal deze investering zo'n 14 miljoen euro bedragen. 

Het La Equitativa-gebouw

Het Equitativa gebouw was vroeger het hoofdkantoor van een verzekeringsmaatschappij met dezelfde naam. Het gebouw werd voltooid in 1956. Het staat al een tijdje leeg. Er komt overigens ook een restaurant op de begane grond, op de bovenverdieping zal er een skybar komen. Een skybar met uitzicht op calle Larios dus.. Het zal in de categorie 'beste rooftop terrace van Málaga' waarschijnlijk een geduchte concurrent worden van het AC Hotel.

Er wordt verwacht dat de werkzaamheden in de toren zo'n 18 maanden in beslag zullen nemen. Dat betekent dat het hotel rond het begin van 2021 zal worden geopend. De lagere verdiepingen staan al in de steigers, vermoedelijk is Key International al begonnen met de verbouwing.

Na de verbouwing van de Alameda Principal en de verbouwing van dit hotel belooft dit deel van Málaga heel mooi te worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.