Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Graffiti in de wijk Soho Málaga - Street art in de wijk Soho Málaga

Gepubliceerd op 8 november 2018 om 08:30


SOHO de artiestenwijk van Malaga en zijn bezienswaardigheden!

Graffiti in de wijk Soho Málaga - Street art in de wijk Soho Málaga vind je in in deze wijk rijkelijk, deze straatkunst is hier tot grote hoogte gestegen dan hier vind je kunstwerken van vele bekende internationale Graffiti artiesten.

Málaga en de wijk Soho, van pauper wijk tot een openlucht museum - De wijk Soho werd in een paar jaar tijd, van pauper wijk tot één groot kunstwerk een soort openlucht museum. Hoe was dat mogelijk? Met hulp van bekende straatartiesten en graffiti-kunstenaars van over de hele wereld kwamen ze om deze wijk te veranderen.

De oude gebouwen – die eerst het domein waren van clochards, drugsdealer en seksshops – werden omgetoverd tot ware kunstwerken, pareltjes.

 

Alleen kunstwerken waren uiteraard niet voldoende om de wijk een nieuw leven in te blazen. De gemeente zorgde er ook voor dat er speciale voetgangersgebieden kwamen, dat parken werden opgefrist en dat er grote renovatie werkzaamheden plaatsvonden.


Het street art project in Soho draagt de titel MAUS (Málaga Arte Urbano Soho). Alles weten over dit project en de kunstwerken die je kan spotten? Check het artikel dat ik eerder schreef over de wijk Soho


Niet overslaan! Een kijkje bij CAC

Als je kunstliefhebber bent, houdt het dan niet alleen bij de openbare kunst. Neem zeker een kijkje bij Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (in het kort CAC), welke je ook in de wijk vindt.

Het kunstcentrum werd geopend in 2003 en sindsdien zijn er continu bijzondere en unieke posities van bekende en minder bekende kunstenaars. Overigens vind je in de straten rondom het CAC ook de meeste street art van het MAUS-project.

 

Eten & drinken in Soho

Soho is in geen één opzicht te vergelijken met de rest van Málaga; naast het CAC en het street art project vind je er namelijk geen bijzondere bezienswaardigheden. Wel vind je er een leuk lokaal leven met dito eettentjes. Waar je o.a. terecht kunt?

  • Voor een goede start van de dag ga je naar het kleurrijke  PICNIC. Het kleine cafeetje is de plek voor een goede kop koffie of – als je wat minder tijd hebt – een bagel to go. Tussen de middag staan er o.a. salades op de kaart.
  • Eerder dit jaar werd  La Fábrica geopend, ofwel de bierfabriek. In het enorme complex worden talloze lichte en zwaardere bieren geschonken. Je kunt er daarnaast regelmatig rekenen op live muziek en er is de mogelijkheid om in de zon te genieten van jouw blonde rakker.
  • Hoewel Soho nog steeds een rauw tintje heeft, geldt dat zeker niet voor La Deriva. Door haar chique uiterlijk lijkt dit restaurant haast op de verkeerde plek te zijn gevestigd. Loop toch zeker even binnen; het eten is geweldig!


Overnachten in Soho

Verblijf jij graag in een opkomende wijk, te midden van talloze kunstwerken? Kies voor een hotel in Soho. We hebben er een aantal voor je in de aanbieding, in het bijzonder Hotel Soho Boutique Malaga.

Het kleinschalige boutique hotel – met moderne kamers en vriendelijk personeel – bevindt zich tussen de kunstwerken. Je kunt daarnaast de voet naar het historische centrum met o.a. de kathedraal. En trek gerust je slippers aan voor een dagje strand; hier sta je in ca. 20 minuten.

Naast een centrale ligging, moderne kamers en vriendelijk personeel beschikt Hotel Soho Boutique Málaga o.a. over een ontbijtrestaurant (wanneer je boekt o.b.v. logies en ontbijt kun je hier elke dag zo aanschuiven), een bar en gratis WiFi.

 

Ben jij benieuwd geworden naar Soho? En wil je ook de rest van Málaga ontdekken? Check deze voordelige aanbiedingen naar Málaga van de Vakantie Discounter

Veel plezier in Málaga!

 

Bron: VakantieDiscounter.nl     |    Auteur: Laura