Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Street art in Málaga

Gepubliceerd op 8 november 2018 om 19:52


Street art in Málaga

Street art in Málaga - De beste plekken om street art te zien in Málaga vind je in de verschillende straten in het historische centrum van Málaga. Daar vind je moderne street art kunstwerken die vele gebouwen en muren sieren. Hier vind je namelijk street art in overvloed. Als je van street art houd dan ben je in Malaga op de juiste plaats. Hier de locaties waar je de mooiste street art in Malaga vindt.

 

Málaga is een echte museum-stad. Je vindt er het bekende Picasso-museum en kunt een kijkje nemen bij o.a. het Carmen Thyssen Museum Málaga, Museum Revello de Toro, het museum voor moderne kunsten, Centre Pompidou Málaga en het automuseum van Málaga.

Maar laten we wel wezen; bij goed weer – en dat is het vaak in Málaga – wil je helemaal niet binnen zitten. Dan wil je genieten van zon en buitenlucht. En dan biedt de fantastische street art in de stad eindeloos veel mogelijkheden voor street art-liefhebbers.

De grote verzameling street art in Málaga staat garant voor kleurrijke plaatjes. En om ervoor te zorgen dat jij ook de mooiste en belangrijkste plekken vindt hebben wij ze op een rijtje gezet!.Het bekende MAUS-project in Soho

Een Google-zoektocht naar street art in Málaga brengt je al gauw bij Soho. Tot voor kort werd deze wijk gezien als de achterstandsbuurt van de Spaanse stad. Om de wijk wat extra jeu te geven, is men gestart met het project MAUS (Málaga Arte Urbano Soho).

Diverse kunstenaars zijn voor dit project gevraagd om de wijk te voorzien van bijzondere werken. Diverse muren en zelfs torenhoge bouwen zijn ‘versierd’.

Je vindt de kunstwerken o.a. in Calle Tomás de Heredia, Calle Casas de Campos, Calle Blaso de Garay, Calle Simonet, Calle Somera, Calle San Lorenzo en Calle Vendeja. En ja, deze street art-creaties geven de wijk zeker meer aanzien.


Street art in Málaga
Street art in Málaga

Een kijkje in de wijk Lagunillas

Hoewel MAUS het officiële street art-project van Málaga is en je in Soho daardoor geweldige kunstwerken kunt vinden, ben ik eigenlijk nog meer gecharmeerd van de street art in de wijk Lagunillas.

Net als Soho staat deze wijk ook bekend als achterstandswijk. Armoede, schoolverzuim en werkloosheid zijn hier jarenlang aan de orde van de dag geweest. Maar het tij lijkt langzaam te keren, o.a. door de straatartiesten die deze wijk op hebben opgevrolijkt. Het is meer urban en de creaties zijn nog net wat kleurrijker dan in Soho.

Het beste kun je als startpunt Plaza de la Merced nemen en vanaf hier de straatjes erachter doorkruisen op alle mogelijke manieren. Je vindt om elke hoek wel een bijzonder kunstwerk. Ik kon er geen genoeg van krijgen, dus heb hieronder een bijzonder kleurrijke verzameling voor je gemaakt.


Vergeet Plaza de la Judería niet dan daar vind je een prachtig kunstwerk van de Spaanse kunstenaar Jonathan Morillas a.k.a Doger. Een prachtige en kleurrijke homage aan de Andalusische vrouw.


Nog niet genoeg street art in Málaga gespot?

Hoewel bovenstaande plekken favoriet zijn voor street art-fans zijn er nog meer kunstwerken te vinden in Málaga.

Street art vind je bijvoorbeeld ook aan de stranden. De omkleed- en wc-hokjes langs de stranden zijn voorzien van de meest kleurrijke kunstwerken. Om ze te spotten, raad ik je aan een fiets te huren en via de strandboulevard naar de oude visserswijken Pedregalejo en El Palo te rijden. Je komt dan vanzelf diverse fraaie exemplaren tegen.

En dan hebben we nog de droogstaande rivierbedding die om het oude centrum heenloopt. De muren zijn een walhalla voor graffiti artiesten van alle niveaus. Dat maakt het tot een speels geheel. Neem je camera mee en wandel daar waar ooit wel echt een rivier liep.

 

Bron: VakantieDiscounter.nl        Auteur: Laura

 

Street art in Málaga